Skaldjursrisotto

2 portioner
Skaldjursrisotto
Betyg: (7st)

Ingredienser

100 g grön sparris i bitar
1 burk kräftor i lag, 170 g
200 g räkor 70/90, skalade
2 schalottenlökar, finhackade
25 g smör
2 dl avorioris
5 dl vatten
2 msk grönsaksfond
2 dl vitt vin
2 dl riven västerbottenost
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk Dansukker Farinsocker
1/4 dl finhackad dill
6 halverade cocktailtomater

Sås
1 dl mini fraiche
2 msk tomatpuré
2-3 tsk Dansukker Florsocker

Blanda samman ingredienserna till såsen i en skål och ställ i kylskåp till serveringen.

Lägg sparrisbitarna i saltat, kokande vatten. Häll av vattnet. Häll bort vattnet på kräftorna. Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt riset och fräs under omrörning. Tillsätt vinet och låt koka tills det kokt in i riset. Blanda vatten och fond. Häll på 1-2 dl av buljongen och koka under omrörning. Tillsätt mer buljong efterhand som den kokar in. Fortsätt tills all buljong kokat in. Rör om emellanåt så att risotton inte bränner fast i kastrullen. Tillsätt ost och vitlök och blanda väl. Tillsätt sparris, skaldjur och dill. Garnera med tomathalvorna. Servera genast.

Receptet är framtaget av

Dansukker