Skink- och olivbröd

cirka 10 portioner
Skink- och olivbröd
Betyg: (0st)

Ingredienser

8 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
6 ägg
1 1/2 dl olivolja
1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
2 1/2 dl kesella
2 dl torrt, vitt vin
200 g riven, stark ost
100 g riven parmesanost
250 g tärnad, rökt skinka
1 dl gröna oliver med pimientos
1 dl finstrimlad purjolök
1/2 dl finhackad basilika 

Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Vispa samman ägg, olja, sirap, kesella och vin och blanda samman med de torra ingredienserna. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda väl. Häll smeten i en smord och lätt mjölad avlång form. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 1 timme. Känn med en sticka att brödet är torrt i mitten. Stjälp upp på galler och låt svalna. Smakar utmärkt till en kopp te under den kalla årstiden eller till ett glas svalt rosévin under den varmare delen av året. 

Receptet är framtaget av

Dansukker