Skinkrulle

12 skivor
Skinkrulle
Betyg: (9st)

Ingredienser

4 ägg
1/2 tsk salt
1 tsk Dansukker Rörsocker Strö
1 dl vetemjöl

Fyllning
1/2 dl majonnäs
1 dl creme fraiche, gärna lätt
1 msk dijonsenap
2 tsk Dansukker Rörsocker Strö
2 msk hackad persilja
2 msk finhackad purjolök
ca 12 skivor kokt skinka
smör eller margarin till formen

Matig rulltårta att servera till välkomstdrinken. Går utmärkt att göra dagen innan.

Klä en långpanna, 20x30 cm, med folie som penslas med smör eller margarin.

Skilj gulor och vitor. Vispa gulorna med saltet och sockret. Vispa därefter vitorna till fast skum i en annan bunke. Blanda därefter växelvis äggulevipset och mjölet i äggvitorna.

Bred ut blandningen i långpannan och grädda i 150° varm ugn i ca 10 minuter. Vänd upp den gräddade kakan på en fuktig handduk och drag bort folien. Låt svalna.

Blanda majonäs, creme fraiche, dijonsenap, rörsocker, persilja och purjolök till fyllningen. Bred över kakan. Täck med skinkan och rulla samman till en rulltårta. Vira in rullen i den fuktiga handduken och förvara i kylskåp tills gästerna kommer. Skiva rullen och servera till välkomsdrinken.

Receptet är framtaget av

Dansukker