Små fruktpajer

Små fruktpajer

ca 20 st.
Små fruktpajer
Betyg (1st)

Ingredienser

Deg
1 1/2 dl vetemjöl
75 g smör
1/4 dl vatten

Fyllning
25 g smör
1/2 dl Dansukker Ljus sirap
1 1/2 dl kesella
1 msk vetemjöl
1 äggula
1 dl hackade mandlar
1 dl russin
1 dl hackade, torkade aprikoser
1 äggvita

små aluminiumformar

Blanda samman vetemjöl, smör och vatten och ställ den i kylskåpet i minst 1 timme. Tryck ut degen i små formar. Nagga med en gaffel och förbaka i 225° i 3-5 minuter.

Sänk ugnsvärmen till 175°. Rör smör och sirap smidigt. Tillsätt resten av ingredienserna utom äggvitan. Vispa vitan till ett hårt skum och vänd ned i fyllningen. Fördela fyllningen i formarna och grädda dem på nedersta falsen i ca 20 minuter. Låt frukttårtorna svalna på galler. Går utmärkt att frysa.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;