Smörgås med kycklingleverpastej och äpplechutney

Smörgås med kycklingleverpastej och äpplechutney
Betyg: (0st)

Ingredienser

200 g kycklinglever
50 ml portvin
50 ml madeira
25 ml cognac
75 g schalottenlök
1 klyfta vitlök
1 kvist timjan
1 krm nitritsalt
1 tsk havsalt
2 ägg
200 g rumsvarmt osaltat smör

Karamell äpplechutney
1 dl Dansukker SteviaSocker
4 st Belle de Boskoop äpplen (rivna)
4 st lagerblad
3 msk äpplecider vinäger
2 nypor svartpeppar

Smörgås
Finhacka löken och koka ihop med portvin, madeira, cognac och timjan. Ta bort timjankvisten och mixa löken med kycklinglevern. Tillsätt salt och ägg och rör i smöret i små klickar. Passera och häll upp i en foliefodrad brödform. Täck med folie och baka i vattenbad i ugn på 175 ° i ca 70 minuter. Kyl och servera i skivor eller bre på nyrostat bröd.

Äpplechutney
Karamellisera SteviaSockret tills det får ordentligt med färg, häll i rivna äpplen, lagerblad och koka ihop. Ta bort lagerbladen. Smaka av med vinäger och peppar.

Recept Paul Svensson