Snabba churros med citroncreme

6 glas 1 timme
Churros är ett spanskt bakverk som påminner om munkar i smaken. Dessa churros är snabba och enkla att göra. Servera gärna tillsammans med en härligt frisk citroncreme.
Snabba churros med citroncreme
Betyg: ( 1 st)

Ingredienser

    Hallongelé

    • 200 g hallon
    • 200 g Dansukker Gelésocker Multi

    Citronkräm

    • 3 dl crème fraiche
    • 2 dl kvarg
    • 4 1/2 msk Dansukker Florsocker
    • Saften av 1/2 citron

    Churros

    • 5 skivor vitt rostbröd
    • 100 g smält smör
    • 1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
    • 3 tsk kanel

    Garnering

    • Skalet av 1/2 citron, gärna obesprutad

    Sätt ugnen på 175 °C.

    Börja med att blanda hallon och gelésocker multi i en kastrull och koka i 1 minut. Låt svalna en stund och ställ sedan i kylen för att bli helt kall.

    Rör sedan ihop ingredienserna till citronkrämen och ställ i kylen.

    Kavla brödskivorna tunt och skär bort den yttersta kanten. Pensla båda sidorna med smör och skär skivorna i fyra lika stora längder. Grädda i ugnen ca 15–20 minuter.

    Blanda under tiden socker och kanel i en skål. Ta ut churrosen och doppa direkt i sockerblandningen. Låt svalna.

    Lägg en klick hallongelé i 6 glas. Häll sedan över citronkrämen och ytterligare en klick hallongelé. Strö lite citronskal över och servera tillsammans med churrosen.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker