Snöbollskakor

50 stycken

Betyg (40 st)

Ingredienser

225 g smör, rumsvarmt
3/4 dl Dansukker Florsocker
1/4 tsk salt
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 msk Maizena
2 dl kokosflingor
5 dl vetemjöl
5 dl Dansukker Florsocker till att rulla kakorna i

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C, förbered en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
Vispa smöret tills det är krämigt och tillsätt florsockret och salt, blanda väl.
Tillsätt vaniljsocker, Maizena och kokosflingor.
Fortsätt att blanda på låg hastighet och tillsätt mjölet lite i taget, tills smeten är jämn.
Rulla smeten till bollar (1 msk smet till en boll), lägg på plåten och baka den i 16 – 18 minuter.
Ta ut bollarna och låt svalna några minuter innan de rullas i rikligt med florsocker. Lägg dem på ett galler och låt svalna helt.
Rulla bollarna ytterligare en gång i florsocker innan servering.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!