Snöbollskakor

50 stycken
Snöbollskakor
Betyg: (2 st)

Ingredienser

225 g smör, rumsvarmt
3/4 dl Dansukker Florsocker
1/4 tsk salt
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 msk Maizena
2 dl kokosflingor
5 dl vetemjöl
5 dl Dansukker Florsocker till att rulla kakorna i


Sätt ugnen på 175 °C, förbered en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
Vispa smöret tills det är krämigt och tillsätt florsockret och salt, blanda väl.
Tillsätt vaniljsocker, Maizena och kokosflingor.
Fortsätt att blanda på låg hastighet och tillsätt mjölet lite i taget, tills smeten är jämn.
Rulla smeten till bollar (1 msk smet till en boll), lägg på plåten och baka den i 16 – 18 minuter.
Ta ut bollarna och låt svalna några minuter innan de rullas i rikligt med florsocker. Lägg dem på ett galler och låt svalna helt.
Rulla bollarna ytterligare en gång i florsocker innan servering.

Receptet är framtaget av

Dansukker