Snurrkakor

20-30 kakor 1,5 timme
Snurrkakor
Betyg: (9st)

Ingredienser

  • 250 g rumstempererat smör
  • 1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
  • 1 dl Dansukker Florsocker
  • 1 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Garnering

  • 1 äggvita
  • karamellfärg
  • strössel

Sätt ugnen på 175 °C.

Vispa smör och de två sockersorterna fluffigt. Vispa sedan i ägget.

Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål och häll i smörblandningen.

Rör ihop till en deg och dela i två delar.

Färga de två degarna med karamellfärg och dela varje deg i ytterligare två delar.

Kavla ut degarna till varsin rektangel på varsitt bakplåtspapper, cirka 1/2 cm tjock. Styck äggvita över den rektangel som ska vara överst och lägg över den andra.

Skär kanterna jämna så att degarna blir lika stora.

Ta hjälp av bakplåtspappret på undersidan när du försiktigt rullar ihop rektangeln.

Ställ rullen i kylen i 30 minuter.

Pensla med äggvita och strö strössel över rullen.

Ta ut rullen och skär den i cirka 1 cm tjocka skivor. Lägg på bakplåtspapper och grädda i 8 minuter. Låt svalna.

 

Se film: Så här gör du Snurrkakor

Receptet är framtaget av

Dansukker