Sommargazpacho

En fräsch, iskall och läskande dessert. Perfekt för sommarens alla frukter och bär.

4-6 port

Betyg (2 st)

Ingredienser

2 dl Dansukker Vit Sirap
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl vatten
2-3 kvistar färsk mynta
1/2 liter blåbär
1/4 liter jordgubbar
1/4 liter vattenmelon, kärnfri, i bitar
isbitar

Garnering
Blåbär, jordgubbar och melonbitar 

Instruktioner

Koka upp sirap, vaniljsocker, vatten och mynta. Ta bort myntakvistarna. Mixa bären och melon tills det är helt slätt. Blanda mixen med sirapsblandningen och ställ i kylskåp i några timmar, gärna över natten. Lägg isbitar i portionsskålar och sila därefter ner soppan. Garnera med blåbär, jordgubbar i bitar och melonbitar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.