Sommargazpacho

4-6 port

Betyg (0 st)

Ingredienser

2 dl Dansukker Vit Sirap
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl vatten
2-3 kvistar färsk mynta
1/2 liter blåbär
1/4 liter jordgubbar
1/4 liter vattenmelon, kärnfri, i bitar
isbitar

Garnering
Blåbär, jordgubbar och melonbitar 

Instruktioner

Koka upp sirap, vaniljsocker, vatten och mynta. Ta bort myntakvistarna. Mixa bären och melon tills det är helt slätt. Blanda mixen med sirapsblandningen och ställ i kylskåp i några timmar, gärna över natten. Lägg isbitar i portionsskålar och sila därefter ner soppan. Garnera med blåbär, jordgubbar i bitar och melonbitar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.