Soppbullar

ca 14 st
Soppbullar
Betyg: (0st)

Ingredienser

25 g jäst
3 dl ljummen mjölk
2 msk olja
1 tsk salt
1 msk Dansukker Rörsocker Strö
1 uppvispat ägg
7-8 dl vetemjöl

Fyllning
1 gul lök
1 msk margarin
1 pressad vitlöksklyfta
100 g färsk bladspenat
2 dl riven ost

Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk, olja, salt och socker. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt ägget.

Arbeta in mjölet, lite i sänder, tills degen släpper bunkens kanter. Låt jäsa under duk i 30-45 minuter.

Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta degen smidig. Kavla ut degen till en platta 35 x 50 cm. Bred på lök-spenatfyllningen. Strö över osten. Rulla samman.

Skär i 3-4 cm breda bitar och ställ i formar. Låt jäsa under duk i ca 40 minuter.

Grädda bullarna i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter i 225°. Låt svalna på galler. Soppbullarna serveras nygräddade till t ex "Aigo-boulido".

Receptet är framtaget av

Dansukker