Spareribs & cole slaw

4 portioner
Spareribs & cole slaw
Betyg: (0st)

Ingredienser

ca 1 kg revben

Marinad
3 msk Dansukker Muscovadosirap
3 msk kinesisk soja
3 msk vinäger
3 msk olja
3 msk vatten
3 msk aprikosmarmelad
1 msk Colemans senapspulver

1 liter finstrimlad vitkål
1 dl majonnäs
1 msk Dansukker Muscovadosirap
2 msk färskpressad citronsaft
1 tsk mald ingefära
2 krm svartpeppar

Blanda samman sirap, soja, vinäger, olja, vatten, aprikosmarmelad och senapspulver till marinaden. Pensla revbenen med marinaden och låt stå minst 1 timme i kylskåp innan de grillas. Grilla i cirka 10 minuter på varje sida. Grilla sedan revbenen på indirekt värme i ytterligare cirka 50 minuter.

Rör samman majonnäs, sirap, citronsaft, ingefära och svartpeppar. Blanda i vitkålen. Ställ i kylskåp till serveringen.

Receptet är framtaget av

Dansukker