Sparris med parmaskinka

4 portioner

Betyg (43 st)

Ingredienser

4-600 g grön sparris
200 g parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
1 dl pinjekärnor
2 msk olja
2 salladslökar i tunna skivor
flingsalt, grovmald svartpeppar

Dressing
2 msk Dansukker Ljus Sirap
1 msk balsamvinäger
1 msk olivolja

Instruktioner

Börja med att blanda samman ingredienserna till dressingen och ställ åt sidan. Skär bort den nedersta hårda biten på sparrisen. Sjud sparrisen mjuk, 2-5 minuter, i lättsaltat vatten (2 tsk salt/liter vatten). Skölj den i kallt vatten. Dela skinkan i lika många bitar som det är sparris och linda skinkan runt sparrisen. Rosta pinjekärnorna i torr stekpanna. Hetta därefter upp oljan i stekpannan och stek sparrisen. Lägg upp på tallrikar. Strö över salladslöken, pinjekärnorna samt salt och peppar. Ringla över dressingen och servera.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Jul med smak av svensk sirap!

Här bjuder vi på våra godaste recept som förgyller både lussefika, glöggmingel, tomte-väntan och julbord. Alla är bakade och blandade med Sveriges enda svenska sirap – Dansukkers. Njut!

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!

Pepparkakor

Finns det något bättre än doften av nybakade pepparkakor? Ja, det skulle väl i så fall vara smaken av dem.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet.

Baka med saffran

Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är en uppskattad krydda världen över.

Julens godaste recept

Det är få tider på året som är så mysiga som runt jul. Här hittar du julens bakverk, godis, pyssel, drycker, mat och desserter.