Ingredienser
4-600 g grön sparris
200 g parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
1 dl pinjekärnor
2 msk olja
2 salladslökar i tunna skivor
flingsalt, grovmald svartpeppar
Dressing
2 msk Dansukker Ljus Sirap
1 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
Instruktioner
Börja med att blanda samman ingredienserna till dressingen och ställ åt sidan. Skär bort den nedersta hårda biten på sparrisen. Sjud sparrisen mjuk, 2-5 minuter, i lättsaltat vatten (2 tsk salt/liter vatten). Skölj den i kallt vatten. Dela skinkan i lika många bitar som det är sparris och linda skinkan runt sparrisen. Rosta pinjekärnorna i torr stekpanna. Hetta därefter upp oljan i stekpannan och stek sparrisen. Lägg upp på tallrikar. Strö över salladslöken, pinjekärnorna samt salt och peppar. Ringla över dressingen och servera.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Bjud på frasiga våfflor
Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.
Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.