Spöktårta

8-10 bitar
Spöktårta
Betyg: (0st)

Ingredienser

    Marängbotten

    • 4 äggvitor
    • 2 1/2 dl Dansukker Florsocker
    • 4 dl puffat ris

    Fyllning

    • 2 dl vispgrädde
    • 1 msk Dansukker Florsocker
    • 1 burk krossad ananas

    Garnering

    • 2 dl vispgrädde
    • lakrits

    Sätt ugnen på 150°. Rita upp konturerna av ett spöke på två bakplåtspapper.

    Vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt florsockret och vispa ytterligare tre minuter. Vänd i riset.

    Bred ut smeten innanför konturerna av spökena. Grädda mitt i ugnen i 1 timme.

    Häll ananaskrosset i en sil och låt spadet rinna av. Vispa grädden och florsockret. Tillsätt ananaskrosset. Bred fyllningen på den ena av bottnarna. Lägg andra bottnen ovanpå.

    Vispa grädden till garneringen och bred på spöket. Klipp till ögon och mun av lakritsband eller liknande.
    Tänk på att inte lägga samman eller garnera spöktårtan förrän strax innan den ska ätas, så att marängen inte mjuknar.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker