Stekt fisk med svamp

4 portioner
Stekt fisk med svamp
Betyg: (1st)

Ingredienser

4 fiskfiléer à 150 g
200 g ostronskivling
300 g små champinjoner
100 g schalottenlök
2–3 vitlöksklyftor
200 g cocktailtomater
2 kvistar färsk timjan
1 kvist färsk rosmarin
1 dl grönsaksfond
1 dl vatten
1 tsk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
salt, peppar
smör eller margarin

Ansa svampen och skär den i bitar. Skölj tomaterna. Skala löken och skär varje lök i 4 klyftor. Skala och hacka vitlöken. Dela örtkvistarna i mindre delar.

Hetta upp matfettet i en stekpanna och stek ostronskivling och lök.Tillsätt fond och vatten samt de färska örtkryddorna. Koka 2–3 minuter. Smaka av med muscovadorörsocker, salt och peppar. Lägg i tomaterna och håll blandningen varm.

Stek fisken i matfettet. Salta och peppra.

Fördela grönsaksblandningen på fyra tallrikar. Lägg fisken ovanpå. Servera bröd och sallad till.

Receptet är framtaget av

Dansukker