Stekta morötter med mynta och chili

4 portioner

Betyg (0 st)

Ingredienser

1 kg morötter
2 msk Dansukker Ljus Sirap
1/2 dl hackad, färsk mynta
1/2 -1 röd chili i små bitar
salt, peppar
smör eller margarin till stekning 

Instruktioner

Skala morötterna och skär dem i sneda bitar. Förväll dem så att de nätt och jämnt är mjuka. Häll av vattnet och låt dem rinna av ordentligt. Hetta upp matfettet i en stekpanna och lägg i morötterna och sirapen. Stek tills morötterna är precis mjuka. Tillsätt mynta och chili samt salta och peppra. Servera morötterna till stekt eller grillat kött och korv.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.