Stekta nudlar med räkor och grönsaker

4 portioner

Betyg (153 st)

Ingredienser

200 g skalade räkor
250 g nudlar
Rikligt med vatten med 2 msk olja och 1 tsk salt/liter för kokning

Kryddor
2 tsk finhackad vitlök
1 msk finhackad färsk ingefära
2 tsk curry
2–3 msk soja
2–3 tsk Dansukker Rörsocker Strö

Grönsaker
1 finstrimlad purjolök
1 stor finstrimlad morot
2 dl sockerärtor, delade tvärs över
2 dl böngroddar
1-2 msk vegetabilisk olja till stekning

Instruktioner

Koka nudlarna i lättsaltat vatten med lite olja och ställ dem åt sidan.

Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Stek vitlöken, ingefäran och curryn i 1 minut i oljan. Lägg i löken och stek den på hög värme under omrörning. Lägg i nudlarna och morotsstrimlorna tillsammans med soja och socker. Låt alltsammans steka i 2–3 minuter under omrörning. Tillsätt eventuellt lite vatten, så att nudlarna inte bränner vid.

Vänd ned räkorna och sockerärtorna och fortsätt steka i ytterligare 2 minuter. Smaka av med soja och socker. Vänd ner böngroddarna strax innan serveringen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.