Stekta nudlar med räkor och grönsaker

4 portioner

Betyg (149 st)

Ingredienser

200 g skalade räkor
250 g nudlar
Rikligt med vatten med 2 msk olja och 1 tsk salt/liter för kokning

Kryddor
2 tsk finhackad vitlök
1 msk finhackad färsk ingefära
2 tsk curry
2–3 msk soja
2–3 tsk Dansukker Rörsocker Strö

Grönsaker
1 finstrimlad purjolök
1 stor finstrimlad morot
2 dl sockerärtor, delade tvärs över
2 dl böngroddar
1-2 msk vegetabilisk olja till stekning

Instruktioner

Koka nudlarna i lättsaltat vatten med lite olja och ställ dem åt sidan.

Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Stek vitlöken, ingefäran och curryn i 1 minut i oljan. Lägg i löken och stek den på hög värme under omrörning. Lägg i nudlarna och morotsstrimlorna tillsammans med soja och socker. Låt alltsammans steka i 2–3 minuter under omrörning. Tillsätt eventuellt lite vatten, så att nudlarna inte bränner vid.

Vänd ned räkorna och sockerärtorna och fortsätt steka i ytterligare 2 minuter. Smaka av med soja och socker. Vänd ner böngroddarna strax innan serveringen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.