Stekta nudlar med räkor och grönsaker

4 portioner

Betyg (136 st)

Ingredienser

200 g skalade räkor
250 g nudlar
Rikligt med vatten med 2 msk olja och 1 tsk salt/liter för kokning

Kryddor
2 tsk finhackad vitlök
1 msk finhackad färsk ingefära
2 tsk curry
2–3 msk soja
2–3 tsk Dansukker Rörsocker Strö

Grönsaker
1 finstrimlad purjolök
1 stor finstrimlad morot
2 dl sockerärtor, delade tvärs över
2 dl böngroddar
1-2 msk vegetabilisk olja till stekning

Instruktioner

Koka nudlarna i lättsaltat vatten med lite olja och ställ dem åt sidan.

Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Stek vitlöken, ingefäran och curryn i 1 minut i oljan. Lägg i löken och stek den på hög värme under omrörning. Lägg i nudlarna och morotsstrimlorna tillsammans med soja och socker. Låt alltsammans steka i 2–3 minuter under omrörning. Tillsätt eventuellt lite vatten, så att nudlarna inte bränner vid.

Vänd ned räkorna och sockerärtorna och fortsätt steka i ytterligare 2 minuter. Smaka av med soja och socker. Vänd ner böngroddarna strax innan serveringen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.