Stekta nudlar med räkor och grönsaker

4 portioner
Stekta nudlar med räkor och grönsaker
Betyg: (52st)

Ingredienser

200 g skalade räkor
250 g nudlar
Rikligt med vatten med 2 msk olja och 1 tsk salt/liter för kokning

Kryddor
2 tsk finhackad vitlök
1 msk finhackad färsk ingefära
2 tsk curry
2–3 msk soja
2–3 tsk Dansukker Rörsocker Strö

Grönsaker
1 finstrimlad purjolök
1 stor finstrimlad morot
2 dl sockerärtor, delade tvärs över
2 dl böngroddar
1-2 msk vegetabilisk olja till stekning

Koka nudlarna i lättsaltat vatten med lite olja och ställ dem åt sidan.

Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Stek vitlöken, ingefäran och curryn i 1 minut i oljan. Lägg i löken och stek den på hög värme under omrörning. Lägg i nudlarna och morotsstrimlorna tillsammans med soja och socker. Låt alltsammans steka i 2–3 minuter under omrörning. Tillsätt eventuellt lite vatten, så att nudlarna inte bränner vid.

Vänd ned räkorna och sockerärtorna och fortsätt steka i ytterligare 2 minuter. Smaka av med soja och socker. Vänd ner böngroddarna strax innan serveringen.

Receptet är framtaget av

Dansukker