Sydamerikansk skaldjurssallad

4 portioner
Sydamerikansk skaldjurssallad
Betyg: (0st)

Ingredienser

1 endiv
200 g skalade räkor
200 g musslor utan skal
eller
400 g skalade räkor

Citrusvinägrett
Saft av 1 apelsin, 1 citron och 1 lime
1/2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 msk Dansukker Ljus Sirap
1/2 hackad röd chili
2 msk finskuren gräslök
1 msk olja
1/2 tsk salt
1/4 tsk peppar

Garnering
2 msk rostade Cashewnötter
2 msk finskuren gräslök

Koka upp vaniljsockret och sirap med ungefär 1/4 av citrussaften, tills sockret löst sig. Ta kastrullen från värmen och tillsätt resten av citrussaftblandningen. Smaka av med färsk hackad chili, salt och peppar.

Täck botten av ett fat med endivbladen. Lägg musslor och räkor ovanpå bladen. Häll över citrusvinägretten. Strö över gräslök och cashewnötter strax före serveringen.

Skaldjurssalladen kan serveras ljummen eller kall.

Receptet är framtaget av

Dansukker