Syrénsaft

1/2 liter koncentrerad saft
Doften av syréner förknippas starkt med sommaren. Passa därför på att ta tillvara på blommorna och koka en hemgjord syrénsaft. Syrénsaft har en fräsch och blommig smak som passar perfekt till sommarens festligheter.
Syrénsaft
Betyg: (24st)

Ingredienser

  • 15 blomklasar syrén av valfri färg
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 pkt Dansukker Saftsocker

Skölj blomklasarna och lägg dem i en stor skål.

Koka upp vatten, tillsätt saftsocker och rör tills det löst sig. Häll den heta vätskan över blommorna.

Täck över skålen och låt stå kallt i 1-2 dygn.

För klar saft, häll upp saften i en silduk och låt saften rinna av.

För bästa hållbarhet, koka silad saft ca 3 minuter.

Häll upp på rengjord, varm flaska, tillslut väl. Förvaras i kylskåpet.

 

Se film: Så här gör du saft med Saftsocker

Receptet är framtaget av

Dansukker