Tårta med gelétopp

10-12 bitar
Se vårt enkla recept på en läcker tårta med gelétopp, som smakar himmelskt. Hitta massor av recept och inspiration på dansukker.se
Tårta med gelétopp
Betyg: (40st)

Ingredienser

Botten
200 g digestivekex light
75 g smör eller margarin
2 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker

Fyllning
250 g hallon
5 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Gelé
2 dl hallonlikör eller osötad hallonsaft
1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Ev garnering
hallon
citronmeliss

Klä botten till en springform med bakplåtspapper. Krossa eller mixa kexen. Smält matfettet och blanda med kexsmulor och muscovadorörsocker. Tryck ut blandningen i botten på formen.

Täck botten med hallon. Koka upp grädde och gelésocker och låt koka i 1/2 minut. Häll gräddblandningen över hallonen. Låt stelna i kylskåp.

Koka upp likör/saft och gelésocker. Låt svalna något innan det skedas över fyllningen. Låt stelna. Garnera med hallon och citronmeliss.

Tips
Gör tårtan till en året runt tårta genom att använda säsongens bär och frukter. Hallonlikören kan bytas ut mot vatten, saft eller juice. Ersätt hallonen med samma mängd smälta rabarber eller med jordgubbar, lätt kokta krusbär, körsbär eller plommon. Gör en hösttårta med rivet äpple och lite kanel i fyllningen och ett gelé på äpplejuice med lite calvados i. Till jul tar man hackade apelsiner eller clementiner i fyllningen och garnerar med apelsinjuicegelé.

Receptet är framtaget av

Dansukker