2–3 tomater
1 rödlök
1–2 vitlöksklyftor
200 g vattenmelon
10 cm slanggurka
2 tsk färskpressad citronsaft
2 msk Dansukker Fruktsocker
1/2 dl finhackad basilika
1/2 dl finhackad persilja
2 msk olja
1 msk vinäger
Skär tomaterna i små bitar. Hacka lök och vitlök. Tag bort skalet från melonen och skär även denna i små bitar. Skär gurkan i små tärningar. Blanda samman. Blanda samman citronsaft, fruktsocker, basilika, persilja, olja och vinäger och häll över hacket. Rör om. Ställ kallt till serveringen.
Servera lammkotletterna med tomatsalsan och/eller med rosmarinsåsen och t ex klyftpotatis och kokta bönor.
Tomatsalsan smakar även utmärkt till annat kött som t ex grillad kyckling eller till stekt/grillad fisk.
Häll upp salsan på väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara i kylskåp, där den håller i cirka 2 veckor.
Receptet är framtaget av