Tomatströmming

Tomatströmming

4 port
Strömming i tomatsås, toppad med persilja är en god fiskrätt som kan serveras både varm och kall. Strömming, pepparrot och tomat är en lyckad kombination.
Tomatströmming
Betyg (0st)

Ingredienser

1 kg orensad eller 600 g rensad strömming
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1 dl riven pepparrot
3 dl finstrimlad purjolök
7 dl tomatjuice
2 msk tomatpuré
2 msk Dansukker Vit Sirap

 

Garnering
1 dl hackad persilja 

Skölj strömmingen och lägg den på hushållspapper för att rinna av.

 

Salta och peppra köttsidan på strömmingen och lägg på pepparroten. Vik samman strömmingarna på mitten och lägg dem i en traktörpanna eller annan låg, vid gryta eller stekpanna. Strö över purjolöken.

 

Blanda samman tomatjuice, -puré och sirap och häll över strömmingen. Sjud under lock i ca 10 minuter. Strö över persilja och servera med nykokt potatis och någon fräsch grönsak eller sallad. Strömmingen kan även serveras kall på ett buffébord.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;