Marinerade russin
3 dl russin
1 dl Dansukker Ljus Sirap
1 dl vatten
1/2 dl rom (kan uteslutas)
1 tsk riven färsk ingefära
3 krm mald kanel
Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och koka upp under lock. Ta kastrullen från värmen och låt svalna.
Karamelliserade nötter
200 g nötter, valfri sort
3 dl Dansukker Farinsocker
3 msk vatten
Blanda nötter, farinsocker och vatten i en stekpanna och låt karamellisera tills nötterna är gyllengula. Häll upp och bred ut nötterna på ett bakplåtspapper.
Pannacotta naturell
10 port
5 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
Blanda sammangrädde och gelésocker i en kastrull. Koka upp och koka därefter i 30 sekunder. Häll upp i 10 små glas eller skålar. Ställ i kylskåp.
Saffranspannacotta
10 port
5 dl vispgrädde
1/2 g saffran
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
Blanda samman grädde, saffran och gelésocker i en kastrull. Koka upp och koka därefter i 30 sekunder. Häll upp i i en avlång form. Ställ i kylskåp. Skär i rutor vid serveringen.
Nougatpannacotta
10 port
5 dl vispgrädde
200 g mjuk nougat (Odense)
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
Blanda samman grädde, nougat och gelésocker i en kastrull. Koka upp och koka därefter i 30 sekunder. Häll upp i 10 små glas eller skålar. Ställ i kylskåp.
Saffranssoppa
10 port
4 dl äpplejuice
1 dl vitt vin
1/2 dl färskpressad citronsaft
1 1/2 dl Dansukker Rörsocker
1/4 g saffran
2 msk calvados (kan uteslutas)
Koka upp allt utom calvados. Ställ till kylning, soppan skall serveras iskall. Blanda i calvadosen precis innan serveringen. Fördela soppan i små skålar. Sätt den naturella pannacottan i soppan och garnera med något färskt bär. Sätt skålarna var och en på en stor tallrik. Lägg en bit av saffrans pannacottan på tallrikarna och lite av de marinerade russinen. Ställ nougat pannacottan på tallriken och garnera med de karamelliserade nötterna.
Receptet är framtaget av