Ugnsbakade rödbetor med fetaost

4 portioner

Betyg (3 st)

Ingredienser

8 rödbetor
1 msk Dansukker Farinsocker
2 msk flytande margarin
1-2 tsk flingsalt
50 g pinjekärnor

Dressing
1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
3 msk olja
2 msk balsamvinäger
1 msk finhackad färsk timjan
1 krm mald fänkål
200 g fetaost i bit

Instruktioner

Tvätta rödbetorna. Koka dem mjuka, tar cirka 30 minuter. Spola dem i kallt vatten och gnugga bort skalen. Skär varje rödbeta i fyra klyftor och lägg i en smord eldfast form. Blanda socker och margarin och häll över rödbetsklyftorna. Strö på salt. Baka mitt i ugnen i 225 °C i cirka 10 minuter.

Blanda samman ingredienserna till dressingen. Rosta pinjekärnorna i en torr stekpanna. Fördela rödbetorna i 4 skålar eller assietter. Smula över fetaosten och strö på pinjekärnorna. Droppa över dressingen eller servera den till.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens.

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Baka med sommarens bär

En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter.

Sommarfrukost

Här har vi samlat våra favoriter till din bästa och stressfria sommarfrukost. Vad vill du starta dagen med?