Ugnsbakade rödbetor med fetaost

4 portioner
Ugnsbakade rödbetor med fetaost
Betyg: (0st)

Ingredienser

8 rödbetor
1 msk Dansukker Muscovadosirap
2 msk flytande margarin
1-2 tsk flingsalt
50 g pinjekärnor

Dressing
1/2 dl Dansukker Muscovadosirap
3 msk olja
2 msk balsamvinäger
1 msk finhackad färsk timjan
1 krm mald fänkål
200 g fetaost i bit

Tvätta rödbetorna. Koka dem mjuka, tar cirka 30 minuter. Spola dem i kallt vatten och gnugga bort skalen. Skär varje rödbeta i fyra klyftor och lägg i en smord eldfast form. Blanda sirap och margarin och häll över rödbetsklyftorna. Strö på salt. Baka mitt i ugnen i 225 °C i cirka 10 minuter.

Blanda samman ingredienserna till dressingen. Rosta pinjekärnorna i en torr stekpanna. Fördela rödbetorna i 4 skålar eller assietter. Smula över fetaosten och strö på pinjekärnorna. Droppa över dressingen eller servera den till.

Receptet är framtaget av

Dansukker