Våfflor med salt karamell, banan och bär

cirka 16 stycken 40 minuter
Våfflor med salt karamell, banan och bär
Betyg: (22st)

Ingredienser

    Våfflor

    • 4 ägg, separerade
    • 300 g (5 dl) vetemjöl
    • 1/2 tsk bikarbonat
    • 2 msk Dansukker Rörsocker Strö
    • 50 g smält smör
    • 6 dl mjölk

    Salt karamellsås

    • 2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
    • 2 msk Dansukker Ljus Sirap
    • 50 g smör
    • 3 dl vispgrädde
    • 1 nypa flingsalt

    Våfflor
    Vispa äggvitan styv, ställ åt sidan.
    Blanda mjöl, bikarbonat och socker i en separat skål. Tillsätt äggulorna, smält smör och sockret och blanda.
    Tillsätt mjölken under omrörning och rör tills det blir en jämn smet.
    Vänd till sist ner äggvitan.
    Grädda våfflorna i ett våffeljärn.
    Servera med banan, bär och glass. Ringla karamellsåsen över.

    Salt karamellsås
    Häll alla ingredienser förutom grädden till karamellsåsen i en liten gryta. Värm upp på svag värme och rör om då och då tills allt har löst sig.
    Höj värmen och tillsätt grädden när det börjar bubbla. Koka 2–3 minuter, dra av värmen och tillsätt flingsalt.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker