Vårsallad

Njut av våren med en sallad. Servera en vårsallad med snackpaprika, coctailtomater, kalkon, färskost, toppad med dressing. Enkelt men hur gott som helst!

4 portioner

Betyg (0 st)

Ingredienser

2 huvudsallad
1 gul snackpaprika
100 g cocktailtomater
8 skivor rökt kalkonbröst
200 g färskost t ex Philadelphia
1 kruka färsk basilika

Dressing
3 msk rapsolja
3 msk vit balsamvinäger
2 msk Dijonsenap
2 msk Dansukker Mörk Sirap
Salt, peppar

Instruktioner

Skölj salladen noga och ta loss bladen och låt dem rinna av på en handduk. Skölj, halvera (på längden), kärna ur och skiva paprikan. Skölj och dela tomaterna. Lägg salladsbladen på ett uppläggningsfat. Lägg på paprika och tomater. Vik samman kalkonskivorna och fördela dem över fatet. Ta ut osten ur förpackningen och dela den i bitar som läggs på fatet. Blanda samman ingredienserna till dressingen och servera till salladen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.