Valnötstarteletter

20 stycken
Valnötstarteletter
Betyg: (0st)

Ingredienser

Deg
3 dl vetemjöl
3/4 dl potatismjöl
1/2 dl Dansukker Strösocker
75 g smör eller margarin
1 litet ägg

Fyllning
200 g valnötter
1 1/4 dl Dansukker Rörsocker Strö
3/4 dl vispgrädde
1 msk Dansukker Ljus Sirap

Pensling
1 äggula
1 msk mjölk

Garnering
Dansukker Florsocker
smör eller margarin till formarna

Arbeta samman samtliga ingredienser till degen. Lägg degen i en plastpåse och låt vila 1 timme i kylskåp. Grovhacka valnötterna.

Häll sockret i en kastrull och smält det på svag värme. Tillsätt valnötshacket och rör om. Blanda i grädde och sirap. Koka upp under omrörning.

Ta undan 1/3 av degen, resten trycks ut i smorda tartelett- eller portionspajformar. Fördela nötfyllningen i formarna. Kavla ut degen och ta ut hjärtan, granar, stjärnor eller någon annan figur med hjälp av mått, gärna i olika storlekar. Lägg figurerna ovanpå nöt fyllningen. Vispa upp ägg och mjölk och pensla figurerna.

Grädda mitt i ugnen i 200° i cirka 15 minuter. Låt svalna något innan de tas ut ur formarna. Dofta över florsocker precis innan de serveras.

Receptet är framtaget av

Dansukker