Världens bästa rulltårta

15 portioner 45 minuter
Världens bästa rulltårta
Betyg: (185st)

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl Dansukker Rörsocker Strö eller Dansukker Strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk kokande vatten

Förslag på olika fyllningar

  • • 100-150 g sylt, mos eller marmelad
  • • 3 dl vispgrädde, 1 tsk Dansukker Vaniljsocker, 150 g färska bär
  • • 200 g kesella, 1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker eller Dansukker Farinsocker, saft och rivet skal från 1 citron, gärna obesprutad

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Grädda mitt i ugnen 250 °C i cirka 5 minuter. Stjälp upp på sockrat papper. Bred på valfri fyllning och rulla samman. Förvara rulltårtan i kylskåp.

Om du tillsätter 15 g pepaprkakskryddor till smeten och har lingonsylt som fyllning blir det en läcker julrulltårta. Lingonsylten kan blandas med vispad grädde, kesella eller creme fraiche för att bli extra festlig.

Receptet är framtaget av

Dansukker