Varma citronpäron med creme fraiche - Recept

Varma citronpäron med creme fraiche

4 portioner
Servera varma citronpäron med en klick smaksatt creme fraiche efter en god middag. Låt päronklyftorna dra i sockerlagen för att få en sötsyrlig karaktär.
Varma citronpäron med creme fraiche
Betyg (4st)

Ingredienser

  • 6 päron
  • 1 citron, saften
  • 4 dl vatten
  • 2 dl Dansukker Vit Sirap
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 msk Dansukker Ljus Sirap
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 2 krm mald kanel

Skal, kärna ur och skär päronen i klyftor. Koka upp citronsaft, vatten och vit sirap. Lägg i päronklyftorna och stäng av värmen på plattan. Lägg creme fraiche, ljus sirap, vaniljsocker och kanel i en skål och vispa det fast med elvisp. Lägg upp de varma päronklyftorna på fyra assietter. Spritsa eller lägg en klick av creme fraiche blandningen på assietterna. Servera genast.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;