Victoria sponge cake med vit chokladcreme och ugnsbakta plommon

10 personer
Den klassiska engelska tårtan Victoria sponge cake har här hottats upp med vit chokladcreme och ugnsbakta plommon. Bör avnjutas samma dag.
Victoria sponge cake med vit chokladcreme och ugnsbakta plommon
Betyg: (9st)

Ingredienser

    Kakbotten

    • 250 g mjukt smör
    • 250 g Dansukker Strösocker
    • 4 ägg
    • 250 g mjöl
    • 1 tsk bakpulver

    Vit chokladcreme

    • 100 g vit choklad
    • 2 dl vispgrädde

    Ugnsbakta plommon

    • 4 stora plommon
    • 20 g Dansukker Ljust Muscovadorörsocker

    • Dansukker Florsocker

    Kakbotten
    Förvärm ugnen till 175 grader varmluft. Rör samman smör och socker väl och tillsätt sedan äggen ett i taget. Vänd ner mjöl och bakpulver och häll smeten i 2 smorda kakformar (22 cm) med bottnen klädd i bakplåtspapper. Grädda i 25 minuter. Kontrollera om bottnarna är färdiga med en brödsticka.

    Vit chokladcreme
    Finhacka den vita chokladen och lägg den i en skål. Värm grädden till kokpunkten och häll den över chokladen, låt stå i 1 minut. Använd sedan en ballongvisp för att vispa tills chokladen har smält. Låt svalna och ställ sedan i kylskåp i minst 4 timmar.

    Ugnsbakta plommon
    Förvärm ugnen till 200 grader varmluft. Dela plommonen på mitten och ta ur stenen. Skär plommonen i mindre bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Strö muscovadorörsocker över och baka i 15 minuter. Låt svalna.

    Lägga ihop tårtan
    Lägg den första kakbottnen på ett kakfat. Vispa den vita chokladcremen med elvisp, så att den blir luftigare. Bred cremen över kakbottnen och lägg sedan på de ugnsbakta plommonen. Lägg på den andra kakbottnen och pudra florsocker över.

    Recept Anne au Chocolat för Dansukker