Vinbärsberg

4 portioner
Vinbärsberg
Betyg: ( 4 st)

Ingredienser

75 g smör eller margarin
1 1/2 dl vetemjöl
2 msk Dansukker Strösocker

Fyllning
1/2 l röda vinbär
Dansukker Florsocker efter smak
1 1/2 dl vispgräde
2 bananer

1. Arbeta samman margarin, vetemjöl och strösocker till degen. Ställ i kylen i 10 minuter. Sätt ugnen på 225º.

2. Kavla ut degen till en 25 cm rund platta, eller till fyra mindre, på ett bakplåtspapper. Nagga med en gaffel. Grädda mitt i ugnen tills kakan är guldbrun, ca 7 minuter.

3. Ta undan ett par fina vinbärsklasar. Skölj dem och lägg att torka.

4. Repa och skolj resten av vinbären och mosa dem lätt med en gaffel. Blanda med florsocker till lagom sötma.

5. Vispa grädden och blanda i vinbärsmoset. Skala och skova bananerna.

6. Täck den kalla bottnen med bananskivorna. Lägg vinbärsmoset ovanpå och garnera till sist med vinbärsklasarna. Serveras genast så att bananerna inte svartnar.

Receptet är framtaget av

Dansukker