Vinkokta päron på mördegbotten med vaniljkräm

4 portioner
Vinkokta päron på mördegbotten med vaniljkräm
Betyg: (0st)

Ingredienser

    Deg

    • 50 g osaltat smör
    • 2 msk Dansukker Farinsocker
    • 2 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 2 msk Dansukker Vit Sirap
    • 1 äggula
    • 1 tsk kakao
    • 1 dl vetemjöl
    • 1/2 dl potatismjöl

    Kräm

    • 3 äggulor
    • 1 dl mjölk
    • 1 dl vispgrädde
    • 1/2 dl Dansukker Florsocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 2 msk Dansukker Vit Sirap
    • 2 tsk potatismjöl

    • 4 päron
    • 3 dl vitt vin
    • 1 dl Dansukker Florsocker
    • Eventuellt gul hushållsfärg

    Garnering

    • Citronmeliss

    Blanda samman ingredienserna till degen och arbeta den till en deg. Lägg degen i kylskåp i 30 minuter. Ta ut degen och forma den till en rulle. Skär rullen i 3 mm tjocka skivor. Lägg först en av skivorna på en plåt med bakplåtspapper, lägg därefter skivor runt denna så att det blir en blomma. Gör ytterligare tre ”blommor”. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 10 minuter. Blanda samman ingredienserna till krämen i en tjockbottnad kastrull och sjud under omrörning tills det tjocknat. Låt svalna. Skala päronen och tag bort blomfästet men låt stjälken vara kvar. Ställ päronen i en kastrull och häll på vin, florsocker och eventuell färg och sjud päronen under lock tills de precis är mjuka. Låt svalna i lagen. Ta upp päronen och låt dem rinna av. Lägg mördegsblommorna på assietter/tallrikar och ställ päronen på blommorna. Garnera med en kvist citronmeliss. Servera vaniljkrämen till.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker