Vit chokladkräm med balsamicogubbar

6 portioner

Betyg (1 st)

Ingredienser

3 dl vispgrädde
6 kvistar basilika
300 g vit choklad i bitar
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
1/2 dl Dansukker Farinsocker
2 msk balsamvinäger
2 msk vatten
1/2 liter jordgubbar
Basilikablad

Instruktioner

Blanda grädde och basilika i en kastrull och sjud i 5 minuter. Dra kastrullen från värmen och låt stå i 15 minuter. Ta bort basilikan. Koka upp grädden på nytt och lägg i choklad och gelésocker och sjud under omrörning tills chokladen smält. Häll upp i portionsglas och ställ i kylskåp.

Rensa jordgubbarna och halvera dem. Lägg dem i en skål. Blanda farinsocker, vinäger och vatten i en kastrull och koka upp. Häll över jordgubbarna och rör om. Låt stå och dra i cirka 30 minuter. Garnera krämen med ett basilikablad och servera jordgubbarna till.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskig Rocky Road

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.