Vit chokladkräm med balsamicogubbar

6 portioner
Vit chokladkräm med balsamicogubbar
(1)

3 dl vispgrädde
6 kvistar basilika
300 g vit choklad i bitar
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
1/2 dl Dansukker Farinsocker
2 msk balsamvinäger
2 msk vatten
1/2 liter jordgubbar
Basilikablad

Blanda grädde och basilika i en kastrull och sjud i 5 minuter. Dra kastrullen från värmen och låt stå i 15 minuter. Ta bort basilikan. Koka upp grädden på nytt och lägg i choklad och gelésocker och sjud under omrörning tills chokladen smält. Häll upp i portionsglas och ställ i kylskåp.

Rensa jordgubbarna och halvera dem. Lägg dem i en skål. Blanda farinsocker, vinäger och vatten i en kastrull och koka upp. Häll över jordgubbarna och rör om. Låt stå och dra i cirka 30 minuter. Garnera krämen med ett basilikablad och servera jordgubbarna till.