Ingredienser
300 g risnudlar
1 kg räkor med skal
300 g broccoli
200 g grön sparris
1 gul paprika
5-10 salladslökar beroende på storlek
200 g cocktailtomater
Woksås
1 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 msk japansk soja
2 tsk riven färsk ingefära
1 riven vitlöksklyfta, kan uteslutas
2 msk olja
Instruktioner
Lägg nudlarna i blöt i kallt vatten i 20 minuter. Skala räkorna. Skölj broccolin och låt den rinna av på hushållspapper. Bryt loss små buketter. Skär sparrisen i bitar. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skölj och skär löken i bitar. Skölj och halvera tomaterna. Ta upp nudlarna från vattnet och låt dem droppa av i ett durkslag. Blanda samman socker, soja, ingefära och vitlök.
Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Lägg i broccolin och fräs den. Nudlarna och sparrisen läggs i och fräses. Därefter läggs paprika och lök i och får fräsa med. Tillsätt räkorna, tomaterna och sirapsblandningen och låt fräsa med tills det är varmt. Servera genast, eventuellt med en bit bröd till.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Bjud på frasiga våfflor
Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.
Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.