Wok med räkor

4 portioner
Wok med räkor
Betyg: (0st)

Ingredienser

300 g risnudlar
1 kg räkor med skal
300 g broccoli
200 g grön sparris
1 gul paprika
5-10 salladslökar beroende på storlek
200 g cocktailtomater

Woksås
1 msk Dansukker Muscovadosirap
2 msk japansk soja
2 tsk riven färsk ingefära
1 riven vitlöksklyfta, kan uteslutas
2 msk olja

Lägg nudlarna i blöt i kallt vatten i 20 minuter. Skala räkorna. Skölj broccolin och låt den rinna av på hushållspapper. Bryt loss små buketter. Skär sparrisen i bitar. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skölj och skär löken i bitar. Skölj och halvera tomaterna. Ta upp nudlarna från vattnet och låt dem droppa av i ett durkslag. Blanda samman sirap, soja, ingefära och vitlök.

Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Lägg i broccolin och fräs den. Nudlarna och sparrisen läggs i och fräses. Därefter läggs paprika och lök i och får fräsa med. Tillsätt räkorna, tomaterna och sirapsblandningen och låt fräsa med tills det är varmt. Servera genast, eventuellt med en bit bröd till.

Receptet är framtaget av

Dansukker