Xantepäron med nötgrädde

4 portioner
Xantepäron med nötgrädde
(55)

4 fasta päron
1 liter vatten
2 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 1/2 dl Xante päronkonjak
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl hackade hasselnötter
2 msk Xante päronkonjak
1 tsk Dansukker Vaniljsocker 

Koka upp vatten och socker. Skala, halvera och kärna ur päronen. Lägg päronhalvorna i den varma lagen och koka dem precis mjuka. Ta upp dem med hålslev i en skål och slå päronkonjaken över dem. Koka samman sockerlagen tills det återstår cirka 3 dl. Låt svalna innan den hälls över päronhalvorna. Ställ i kylskåp till nästa dag. Vispa grädden till fast skum. Blanda nöthacket och päronkonjaken i grädden och servera denna till de kalla päronhalvorna.