Pepparkaksskorpor

Betyg (15 st)

Ingredienser

5 dl havregryn
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl Dansukker Farinsocker
1/2 tsk salt
1 msk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk malda kryddnejlikor
1 1/2 tsk mald ingefära
1 ägg
1 dl filmjölk
2 msk smält smör eller olja 

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 °C.

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta samman till en deg. Tag upp på mjölat bakbord och dela degen i 4 delar som rullas ut till smala längder. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 13 minuter. Skär längderna i sneda skivor och lägg tillbaka på plåten med snittytan upp. Grädda i 10 minuter. Öppna luckan på glänt, stäng av ugnen och låt skorporna torka ett par timmar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.