Syltskolan

Med Dansukker Syltsocker kan du enkelt göra din egen sylt.

Så gör du din egen sylt på 5 minuter

Med Dansukker Syltsocker är det enkelt att lyckas med din hemgjorda sylt. Bären väljer du efter tillgång, tycke och smak. Här har du tre olika varianter på basrecept att utgå från, beroende på hur stor sats du vill göra och hur söt du vill ha din sylt.

Basrecept sylt

2 liter bär (ca 1 kg)
1 kg Dansukker Syltsocker

Mindre sats sylt
500 g bär
3 dl Dansukker Syltsocker (300 g)

Mindre söt sylt
4 liter bär (ca 2 kg)
1 kg Dansukker Syltsocker
Obs! Här kan du behöva förlänga koktiden.

Skölj och rensa bären. Blanda bär (stora bär delas) och syltsocker i en gryta och koka i 3–10 minuter beroende på typen av bär. Sylten ska inte bli för fast, men inte heller för rinnig. Skumma väl och häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut och förvara svalt.

 

Se vår film

Bakverk med knäckig yta

Istället för pärlsocker kan man använda Rörsocker Strö om man vill ha en något knäckig yta på bakverken.

Degen jäser bättre

En gnutta socker i bröddegen gör att degen jäser bättre.

Extra smak på chokladkakan

Byt ut en kopp strösocker mot en kopp Brun Farin Strö nästa gång du bakar chokladkaka. Det ger extra smak på kakan.

Finare vetebullar med Brun Farin Strö

Det blir finare färg på vetebullarna om man byter ut strösockret mot Brun Farin Strö i fyllningen.

Glasyr

För att få glasyren på kakor att fästa bra och inte rinna bort skall man först dofta florsocker över kakan innan man brer över glasyren.

Godare sockerkaka

Byt ut strösockret mot Brun Farin Strö eller Rörsocker Strö i sockerkakssmeten. Det blir både godare och ger en trevligare färg på kakan.

Godis förnyar kakorna

Rör ihop en Strassburgersmet och rör ner en påse Non Stop, grädda enligt receptet. Kakorna blir jättegoda, och med sina roliga färgprickar är de mycket uppskattade på barnkalas.

Strassburgare
35 st

150 g smör
3/4 dl Dansukker Florsocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl

Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Rör smör, florsocker och vaniljsocker poröst för hand eller i food processor. Blanda vetemjöl och potatismjöl. Tillsätt blandningen lite i taget. Degen ska vara porös och smidig. Klicka ut kakor på bakplåtspapper. Grädda 15−20 minuter.

Har du ingen sprits kan du använda en fryspåse

Klipp ett litet hål i ena hörnet, fyll med grädde, tryck ihop och spritsa.

Kanderade blommor

Plocka torra, fina blommor t ex syréner, violor eller rosor. Doppa eller pensla blombladen med äggvita. Doppa dem därefter i Finkornigt Strösocker. Lägg på galler så att de torkar. Trevligt att dekorera kakor, tårtor, godis och desserter med.

Muscovadorörsocker i bröd och bak

Muscovadorörsocker i bröd gör att brödet blir mer smakrikt och mustigare.

Frukt och bär du kan göra sylt och marmelad på

Bakverk med knäckig yta

Istället för pärlsocker kan man använda Rörsocker Strö om man vill ha en något knäckig yta på bakverken.

Degen jäser bättre

En gnutta socker i bröddegen gör att degen jäser bättre.

Extra smak på chokladkakan

Byt ut en kopp strösocker mot en kopp Brun Farin Strö nästa gång du bakar chokladkaka. Det ger extra smak på kakan.

Finare vetebullar med Brun Farin Strö

Det blir finare färg på vetebullarna om man byter ut strösockret mot Brun Farin Strö i fyllningen.

Glasyr

För att få glasyren på kakor att fästa bra och inte rinna bort skall man först dofta florsocker över kakan innan man brer över glasyren.

Godare sockerkaka

Byt ut strösockret mot Brun Farin Strö eller Rörsocker Strö i sockerkakssmeten. Det blir både godare och ger en trevligare färg på kakan.

Godis förnyar kakorna

Rör ihop en Strassburgersmet och rör ner en påse Non Stop, grädda enligt receptet. Kakorna blir jättegoda, och med sina roliga färgprickar är de mycket uppskattade på barnkalas.

Strassburgare
35 st

150 g smör
3/4 dl Dansukker Florsocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl

Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Rör smör, florsocker och vaniljsocker poröst för hand eller i food processor. Blanda vetemjöl och potatismjöl. Tillsätt blandningen lite i taget. Degen ska vara porös och smidig. Klicka ut kakor på bakplåtspapper. Grädda 15−20 minuter.

Har du ingen sprits kan du använda en fryspåse

Klipp ett litet hål i ena hörnet, fyll med grädde, tryck ihop och spritsa.

Kanderade blommor

Plocka torra, fina blommor t ex syréner, violor eller rosor. Doppa eller pensla blombladen med äggvita. Doppa dem därefter i Finkornigt Strösocker. Lägg på galler så att de torkar. Trevligt att dekorera kakor, tårtor, godis och desserter med.

Muscovadorörsocker i bröd och bak

Muscovadorörsocker i bröd gör att brödet blir mer smakrikt och mustigare.

Nybakat varje dag

Du kan göra en stor kakdeg/smet och spara i kylen och baka dagligen för att på så sätt få nybakat varje dag. Gör t ex 3-dubbel muffinssmet och baka nya muffins i 3 dagar. Smeten håller i 3 dagar i kylskåp. Pepparkaksdeg kan du förvara i flera veckor i kylskåp. Likaså klenäter, degen är hållbar minst 1 vecka i kylskåp och inget är väl så gott som en helt nybakad, nästan varm, klenät.

Slät och blank glasyr

En slät och blank glasyr får du genom att blanda florsocker med lite varm mjölk.

Sockret ger sprödare kakor

Om du minskar på sockret i småkakorna blir de mjukare, ju mer socker desto hårdare och sprödare kakor.

Så följer bitarna med!

Ska du servera en mjuk kaka med fyllning i mitten? Sikta då först ett tunt lager florsocker på det rena, torra serveringsfatet så följer bitarna enkelt med när du skär i kakan.

Två jäsningar ger ett saftigare bröd

Två jäsningar, först i degbunken och sedan på bakplåten, ger ett saftigare bröd.

Tårtan stannar på fatet!

Lägg en liten klick sirap på fatet under tårtan så glider den inte fram och tillbaka när du skär den.

Var noga med måtten när du bakar

Var noga med måtten när du bakar. För att få ett bra resultat är det viktigt att det inbördes förhållandet mellan ingredienserna stämmer mängdmässigt.

Våra produkter

Socker ger, förutom sötma och energi, också volym och textur i många livsmedel. Socker har också konserverande och fuktighetsbevarande egenskaper i t ex marmelad och bröd. Fruktsmaker i drycker och sylt framhävs och sockret hjälper till att bevara färgen på sylt och marmelad.

Syltprodukter

Syltprodukter

Andra sockerprodukter

Syltrecept

Kanderade blommor
Kanderade blommor

Ingredienser

Plocka torra, fina blommor t ex syréner, violor eller rosor. Doppa eller pensla blombladen med äggvita. Doppa dem därefter i Finkornigt Strösocker. Lägg på galler så att de torkar. Trevligt att dekorera kakor, tårtor, godis och desserter med.
Har du ingen sprits kan du använda en fryspåse
Har du ingen sprits kan du använda en fryspåse

Ingredienser

Klipp ett litet hål i ena hörnet, fyll med grädde, tryck ihop och spritsa.
Nybakat varje dag
Nybakat varje dag

Ingredienser

Du kan göra en stor kakdeg/smet och spara i kylen och baka dagligen för att på så sätt få nybakat varje dag. Gör t ex 3-dubbel muffinssmet och baka nya muffins i 3 dagar. Smeten håller i 3 dagar i kylskåp. Pepparkaksdeg kan du förvara i flera veckor i kylskåp. Likaså klenäter, degen är hållbar minst 1 vecka i kylskåp och inget är väl så gott som en helt nybakad, nästan varm, klenät.

Tårtan stannar på fatet!
Tårtan stannar på fatet!

Ingredienser

Lägg en liten klick sirap på fatet under tårtan så glider den inte fram och tillbaka när du skär den.
Var noga med måtten när du bakar
Var noga med måtten när du bakar

Ingredienser

Var noga med måtten när du bakar. För att få ett bra resultat är det viktigt att det inbördes förhållandet mellan ingredienserna stämmer mängdmässigt.
Degen jäser bättre
Degen jäser bättre

Ingredienser

En gnutta socker i bröddegen gör att degen jäser bättre.
Två jäsningar ger ett saftigare bröd
Två jäsningar ger ett saftigare bröd

Ingredienser

Två jäsningar, först i degbunken och sedan på bakplåten, ger ett saftigare bröd.
Slät och blank glasyr
Slät och blank glasyr

Ingredienser

En slät och blank glasyr får du genom att blanda florsocker med lite varm mjölk.
Extra smak på chokladkakan
Extra smak på chokladkakan

Ingredienser

Byt ut en kopp strösocker mot en kopp Brun Farin Strö nästa gång du bakar chokladkaka. Det ger extra smak på kakan.
Så följer bitarna med!
Så följer bitarna med!

Ingredienser

Ska du servera en mjuk kaka med fyllning i mitten? Sikta då först ett tunt lager florsocker på det rena, torra serveringsfatet så följer bitarna enkelt med när du skär i kakan.
Sockret ger sprödare kakor
Sockret ger sprödare kakor

Ingredienser

Om du minskar på sockret i småkakorna blir de mjukare, ju mer socker desto hårdare och sprödare kakor.
Muscovadorörsocker i bröd och bak
Muscovadorörsocker i bröd och bak

Ingredienser

Muscovadorörsocker i bröd gör att brödet blir mer smakrikt och mustigare.

Finare vetebullar med Brun Farin Strö
Finare vetebullar med Brun Farin Strö

Ingredienser

Det blir finare färg på vetebullarna om man byter ut strösockret mot Brun Farin Strö i fyllningen.
Godare sockerkaka
Godare sockerkaka

Ingredienser

Byt ut strösockret mot Brun Farin Strö eller Rörsocker Strö i sockerkakssmeten. Det blir både godare och ger en trevligare färg på kakan.

Bakverk med knäckig yta
Bakverk med knäckig yta

Ingredienser

Istället för pärlsocker kan man använda Rörsocker Strö om man vill ha en något knäckig yta på bakverken.

Glasyr
Glasyr

Ingredienser

För att få glasyren på kakor att fästa bra och inte rinna bort skall man först dofta florsocker över kakan innan man brer över glasyren.
Godis förnyar kakorna
Godis förnyar kakorna

Ingredienser

Rör ihop en Strassburgersmet och rör ner en påse Non Stop, grädda enligt receptet. Kakorna blir jättegoda, och med sina roliga färgprickar är de mycket uppskattade på barnkalas.

Strassburgare
35 st

150 g smör
3/4 dl Dansukker Florsocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl

Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Rör smör, florsocker och vaniljsocker poröst för hand eller i food processor. Blanda vetemjöl och potatismjöl. Tillsätt blandningen lite i taget. Degen ska vara porös och smidig. Klicka ut kakor på bakplåtspapper. Grädda 15−20 minuter.

Marmeladrecept

Kanderade blommor
Kanderade blommor

Ingredienser

Plocka torra, fina blommor t ex syréner, violor eller rosor. Doppa eller pensla blombladen med äggvita. Doppa dem därefter i Finkornigt Strösocker. Lägg på galler så att de torkar. Trevligt att dekorera kakor, tårtor, godis och desserter med.
Har du ingen sprits kan du använda en fryspåse
Har du ingen sprits kan du använda en fryspåse

Ingredienser

Klipp ett litet hål i ena hörnet, fyll med grädde, tryck ihop och spritsa.
Nybakat varje dag
Nybakat varje dag

Ingredienser

Du kan göra en stor kakdeg/smet och spara i kylen och baka dagligen för att på så sätt få nybakat varje dag. Gör t ex 3-dubbel muffinssmet och baka nya muffins i 3 dagar. Smeten håller i 3 dagar i kylskåp. Pepparkaksdeg kan du förvara i flera veckor i kylskåp. Likaså klenäter, degen är hållbar minst 1 vecka i kylskåp och inget är väl så gott som en helt nybakad, nästan varm, klenät.

Tårtan stannar på fatet!
Tårtan stannar på fatet!

Ingredienser

Lägg en liten klick sirap på fatet under tårtan så glider den inte fram och tillbaka när du skär den.
Var noga med måtten när du bakar
Var noga med måtten när du bakar

Ingredienser

Var noga med måtten när du bakar. För att få ett bra resultat är det viktigt att det inbördes förhållandet mellan ingredienserna stämmer mängdmässigt.
Degen jäser bättre
Degen jäser bättre

Ingredienser

En gnutta socker i bröddegen gör att degen jäser bättre.
Två jäsningar ger ett saftigare bröd
Två jäsningar ger ett saftigare bröd

Ingredienser

Två jäsningar, först i degbunken och sedan på bakplåten, ger ett saftigare bröd.
Slät och blank glasyr
Slät och blank glasyr

Ingredienser

En slät och blank glasyr får du genom att blanda florsocker med lite varm mjölk.
Extra smak på chokladkakan
Extra smak på chokladkakan

Ingredienser

Byt ut en kopp strösocker mot en kopp Brun Farin Strö nästa gång du bakar chokladkaka. Det ger extra smak på kakan.
Så följer bitarna med!
Så följer bitarna med!

Ingredienser

Ska du servera en mjuk kaka med fyllning i mitten? Sikta då först ett tunt lager florsocker på det rena, torra serveringsfatet så följer bitarna enkelt med när du skär i kakan.
Sockret ger sprödare kakor
Sockret ger sprödare kakor

Ingredienser

Om du minskar på sockret i småkakorna blir de mjukare, ju mer socker desto hårdare och sprödare kakor.
Muscovadorörsocker i bröd och bak
Muscovadorörsocker i bröd och bak

Ingredienser

Muscovadorörsocker i bröd gör att brödet blir mer smakrikt och mustigare.

Finare vetebullar med Brun Farin Strö
Finare vetebullar med Brun Farin Strö

Ingredienser

Det blir finare färg på vetebullarna om man byter ut strösockret mot Brun Farin Strö i fyllningen.
Godare sockerkaka
Godare sockerkaka

Ingredienser

Byt ut strösockret mot Brun Farin Strö eller Rörsocker Strö i sockerkakssmeten. Det blir både godare och ger en trevligare färg på kakan.

Bakverk med knäckig yta
Bakverk med knäckig yta

Ingredienser

Istället för pärlsocker kan man använda Rörsocker Strö om man vill ha en något knäckig yta på bakverken.

Glasyr
Glasyr

Ingredienser

För att få glasyren på kakor att fästa bra och inte rinna bort skall man först dofta florsocker över kakan innan man brer över glasyren.
Godis förnyar kakorna
Godis förnyar kakorna

Ingredienser

Rör ihop en Strassburgersmet och rör ner en påse Non Stop, grädda enligt receptet. Kakorna blir jättegoda, och med sina roliga färgprickar är de mycket uppskattade på barnkalas.

Strassburgare
35 st

150 g smör
3/4 dl Dansukker Florsocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl

Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Rör smör, florsocker och vaniljsocker poröst för hand eller i food processor. Blanda vetemjöl och potatismjöl. Tillsätt blandningen lite i taget. Degen ska vara porös och smidig. Klicka ut kakor på bakplåtspapper. Grädda 15−20 minuter.

Marmeladrecept med citrusfrukter

Kanderade blommor
Kanderade blommor

Ingredienser

Plocka torra, fina blommor t ex syréner, violor eller rosor. Doppa eller pensla blombladen med äggvita. Doppa dem därefter i Finkornigt Strösocker. Lägg på galler så att de torkar. Trevligt att dekorera kakor, tårtor, godis och desserter med.
Har du ingen sprits kan du använda en fryspåse
Har du ingen sprits kan du använda en fryspåse

Ingredienser

Klipp ett litet hål i ena hörnet, fyll med grädde, tryck ihop och spritsa.
Nybakat varje dag
Nybakat varje dag

Ingredienser

Du kan göra en stor kakdeg/smet och spara i kylen och baka dagligen för att på så sätt få nybakat varje dag. Gör t ex 3-dubbel muffinssmet och baka nya muffins i 3 dagar. Smeten håller i 3 dagar i kylskåp. Pepparkaksdeg kan du förvara i flera veckor i kylskåp. Likaså klenäter, degen är hållbar minst 1 vecka i kylskåp och inget är väl så gott som en helt nybakad, nästan varm, klenät.

Tårtan stannar på fatet!
Tårtan stannar på fatet!

Ingredienser

Lägg en liten klick sirap på fatet under tårtan så glider den inte fram och tillbaka när du skär den.
Var noga med måtten när du bakar
Var noga med måtten när du bakar

Ingredienser

Var noga med måtten när du bakar. För att få ett bra resultat är det viktigt att det inbördes förhållandet mellan ingredienserna stämmer mängdmässigt.
Degen jäser bättre
Degen jäser bättre

Ingredienser

En gnutta socker i bröddegen gör att degen jäser bättre.
Två jäsningar ger ett saftigare bröd
Två jäsningar ger ett saftigare bröd

Ingredienser

Två jäsningar, först i degbunken och sedan på bakplåten, ger ett saftigare bröd.
Slät och blank glasyr
Slät och blank glasyr

Ingredienser

En slät och blank glasyr får du genom att blanda florsocker med lite varm mjölk.
Extra smak på chokladkakan
Extra smak på chokladkakan

Ingredienser

Byt ut en kopp strösocker mot en kopp Brun Farin Strö nästa gång du bakar chokladkaka. Det ger extra smak på kakan.
Så följer bitarna med!
Så följer bitarna med!

Ingredienser

Ska du servera en mjuk kaka med fyllning i mitten? Sikta då först ett tunt lager florsocker på det rena, torra serveringsfatet så följer bitarna enkelt med när du skär i kakan.
Sockret ger sprödare kakor
Sockret ger sprödare kakor

Ingredienser

Om du minskar på sockret i småkakorna blir de mjukare, ju mer socker desto hårdare och sprödare kakor.
Muscovadorörsocker i bröd och bak
Muscovadorörsocker i bröd och bak

Ingredienser

Muscovadorörsocker i bröd gör att brödet blir mer smakrikt och mustigare.

Finare vetebullar med Brun Farin Strö
Finare vetebullar med Brun Farin Strö

Ingredienser

Det blir finare färg på vetebullarna om man byter ut strösockret mot Brun Farin Strö i fyllningen.
Godare sockerkaka
Godare sockerkaka

Ingredienser

Byt ut strösockret mot Brun Farin Strö eller Rörsocker Strö i sockerkakssmeten. Det blir både godare och ger en trevligare färg på kakan.

Bakverk med knäckig yta
Bakverk med knäckig yta

Ingredienser

Istället för pärlsocker kan man använda Rörsocker Strö om man vill ha en något knäckig yta på bakverken.

Glasyr
Glasyr

Ingredienser

För att få glasyren på kakor att fästa bra och inte rinna bort skall man först dofta florsocker över kakan innan man brer över glasyren.
Godis förnyar kakorna
Godis förnyar kakorna

Ingredienser

Rör ihop en Strassburgersmet och rör ner en påse Non Stop, grädda enligt receptet. Kakorna blir jättegoda, och med sina roliga färgprickar är de mycket uppskattade på barnkalas.

Strassburgare
35 st

150 g smör
3/4 dl Dansukker Florsocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl

Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Rör smör, florsocker och vaniljsocker poröst för hand eller i food processor. Blanda vetemjöl och potatismjöl. Tillsätt blandningen lite i taget. Degen ska vara porös och smidig. Klicka ut kakor på bakplåtspapper. Grädda 15−20 minuter.

Chutneyrecept

Kanderade blommor
Kanderade blommor

Ingredienser

Plocka torra, fina blommor t ex syréner, violor eller rosor. Doppa eller pensla blombladen med äggvita. Doppa dem därefter i Finkornigt Strösocker. Lägg på galler så att de torkar. Trevligt att dekorera kakor, tårtor, godis och desserter med.
Har du ingen sprits kan du använda en fryspåse
Har du ingen sprits kan du använda en fryspåse

Ingredienser

Klipp ett litet hål i ena hörnet, fyll med grädde, tryck ihop och spritsa.
Nybakat varje dag
Nybakat varje dag

Ingredienser

Du kan göra en stor kakdeg/smet och spara i kylen och baka dagligen för att på så sätt få nybakat varje dag. Gör t ex 3-dubbel muffinssmet och baka nya muffins i 3 dagar. Smeten håller i 3 dagar i kylskåp. Pepparkaksdeg kan du förvara i flera veckor i kylskåp. Likaså klenäter, degen är hållbar minst 1 vecka i kylskåp och inget är väl så gott som en helt nybakad, nästan varm, klenät.

Tårtan stannar på fatet!
Tårtan stannar på fatet!

Ingredienser

Lägg en liten klick sirap på fatet under tårtan så glider den inte fram och tillbaka när du skär den.
Var noga med måtten när du bakar
Var noga med måtten när du bakar

Ingredienser

Var noga med måtten när du bakar. För att få ett bra resultat är det viktigt att det inbördes förhållandet mellan ingredienserna stämmer mängdmässigt.
Degen jäser bättre
Degen jäser bättre

Ingredienser

En gnutta socker i bröddegen gör att degen jäser bättre.
Två jäsningar ger ett saftigare bröd
Två jäsningar ger ett saftigare bröd

Ingredienser

Två jäsningar, först i degbunken och sedan på bakplåten, ger ett saftigare bröd.
Slät och blank glasyr
Slät och blank glasyr

Ingredienser

En slät och blank glasyr får du genom att blanda florsocker med lite varm mjölk.
Extra smak på chokladkakan
Extra smak på chokladkakan

Ingredienser

Byt ut en kopp strösocker mot en kopp Brun Farin Strö nästa gång du bakar chokladkaka. Det ger extra smak på kakan.
Så följer bitarna med!
Så följer bitarna med!

Ingredienser

Ska du servera en mjuk kaka med fyllning i mitten? Sikta då först ett tunt lager florsocker på det rena, torra serveringsfatet så följer bitarna enkelt med när du skär i kakan.
Sockret ger sprödare kakor
Sockret ger sprödare kakor

Ingredienser

Om du minskar på sockret i småkakorna blir de mjukare, ju mer socker desto hårdare och sprödare kakor.
Muscovadorörsocker i bröd och bak
Muscovadorörsocker i bröd och bak

Ingredienser

Muscovadorörsocker i bröd gör att brödet blir mer smakrikt och mustigare.

Finare vetebullar med Brun Farin Strö
Finare vetebullar med Brun Farin Strö

Ingredienser

Det blir finare färg på vetebullarna om man byter ut strösockret mot Brun Farin Strö i fyllningen.
Godare sockerkaka
Godare sockerkaka

Ingredienser

Byt ut strösockret mot Brun Farin Strö eller Rörsocker Strö i sockerkakssmeten. Det blir både godare och ger en trevligare färg på kakan.

Bakverk med knäckig yta
Bakverk med knäckig yta

Ingredienser

Istället för pärlsocker kan man använda Rörsocker Strö om man vill ha en något knäckig yta på bakverken.

Glasyr
Glasyr

Ingredienser

För att få glasyren på kakor att fästa bra och inte rinna bort skall man först dofta florsocker över kakan innan man brer över glasyren.
Godis förnyar kakorna
Godis förnyar kakorna

Ingredienser

Rör ihop en Strassburgersmet och rör ner en påse Non Stop, grädda enligt receptet. Kakorna blir jättegoda, och med sina roliga färgprickar är de mycket uppskattade på barnkalas.

Strassburgare
35 st

150 g smör
3/4 dl Dansukker Florsocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl

Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Rör smör, florsocker och vaniljsocker poröst för hand eller i food processor. Blanda vetemjöl och potatismjöl. Tillsätt blandningen lite i taget. Degen ska vara porös och smidig. Klicka ut kakor på bakplåtspapper. Grädda 15−20 minuter.

Frågor och svar

Har du ingen sprits kan du använda en fryspåse

Klipp ett litet hål i ena hörnet, fyll med grädde, tryck ihop och spritsa.

Nybakat varje dag

Du kan göra en stor kakdeg/smet och spara i kylen och baka dagligen för att på så sätt få nybakat varje dag. Gör t ex 3-dubbel muffinssmet och baka nya muffins i 3 dagar. Smeten håller i 3 dagar i kylskåp. Pepparkaksdeg kan du förvara i flera veckor i kylskåp. Likaså klenäter, degen är hållbar minst 1 vecka i kylskåp och inget är väl så gott som en helt nybakad, nästan varm, klenät.

Tårtan stannar på fatet!

Lägg en liten klick sirap på fatet under tårtan så glider den inte fram och tillbaka när du skär den.

Var noga med måtten när du bakar

Var noga med måtten när du bakar. För att få ett bra resultat är det viktigt att det inbördes förhållandet mellan ingredienserna stämmer mängdmässigt.

Degen jäser bättre

En gnutta socker i bröddegen gör att degen jäser bättre.

Två jäsningar ger ett saftigare bröd

Två jäsningar, först i degbunken och sedan på bakplåten, ger ett saftigare bröd.

Slät och blank glasyr

En slät och blank glasyr får du genom att blanda florsocker med lite varm mjölk.

Extra smak på chokladkakan

Byt ut en kopp strösocker mot en kopp Brun Farin Strö nästa gång du bakar chokladkaka. Det ger extra smak på kakan.

Så följer bitarna med!

Ska du servera en mjuk kaka med fyllning i mitten? Sikta då först ett tunt lager florsocker på det rena, torra serveringsfatet så följer bitarna enkelt med när du skär i kakan.

Sockret ger sprödare kakor

Om du minskar på sockret i småkakorna blir de mjukare, ju mer socker desto hårdare och sprödare kakor.

Muscovadorörsocker i bröd och bak

Muscovadorörsocker i bröd gör att brödet blir mer smakrikt och mustigare.

Finare vetebullar med Brun Farin Strö

Det blir finare färg på vetebullarna om man byter ut strösockret mot Brun Farin Strö i fyllningen.

Godare sockerkaka

Byt ut strösockret mot Brun Farin Strö eller Rörsocker Strö i sockerkakssmeten. Det blir både godare och ger en trevligare färg på kakan.

Bakverk med knäckig yta

Istället för pärlsocker kan man använda Rörsocker Strö om man vill ha en något knäckig yta på bakverken.

Glasyr

För att få glasyren på kakor att fästa bra och inte rinna bort skall man först dofta florsocker över kakan innan man brer över glasyren.

Godis förnyar kakorna

Rör ihop en Strassburgersmet och rör ner en påse Non Stop, grädda enligt receptet. Kakorna blir jättegoda, och med sina roliga färgprickar är de mycket uppskattade på barnkalas.

Strassburgare
35 st

150 g smör
3/4 dl Dansukker Florsocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl

Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Rör smör, florsocker och vaniljsocker poröst för hand eller i food processor. Blanda vetemjöl och potatismjöl. Tillsätt blandningen lite i taget. Degen ska vara porös och smidig. Klicka ut kakor på bakplåtspapper. Grädda 15−20 minuter.

Kanderade blommor

Plocka torra, fina blommor t ex syréner, violor eller rosor. Doppa eller pensla blombladen med äggvita. Doppa dem därefter i Finkornigt Strösocker. Lägg på galler så att de torkar. Trevligt att dekorera kakor, tårtor, godis och desserter med.

Nya smaksättningar på sylt

Socker är en smaksättare och smakförhöjare som är överraskande, viktig och nyansrik. Prova några av våra övriga sockerprodukter tillsammans med dina favoritsmaker.

Kanderade blommor
Kanderade blommor

Ingredienser

Plocka torra, fina blommor t ex syréner, violor eller rosor. Doppa eller pensla blombladen med äggvita. Doppa dem därefter i Finkornigt Strösocker. Lägg på galler så att de torkar. Trevligt att dekorera kakor, tårtor, godis och desserter med.
Har du ingen sprits kan du använda en fryspåse
Har du ingen sprits kan du använda en fryspåse

Ingredienser

Klipp ett litet hål i ena hörnet, fyll med grädde, tryck ihop och spritsa.
Nybakat varje dag
Nybakat varje dag

Ingredienser

Du kan göra en stor kakdeg/smet och spara i kylen och baka dagligen för att på så sätt få nybakat varje dag. Gör t ex 3-dubbel muffinssmet och baka nya muffins i 3 dagar. Smeten håller i 3 dagar i kylskåp. Pepparkaksdeg kan du förvara i flera veckor i kylskåp. Likaså klenäter, degen är hållbar minst 1 vecka i kylskåp och inget är väl så gott som en helt nybakad, nästan varm, klenät.

Tårtan stannar på fatet!
Tårtan stannar på fatet!

Ingredienser

Lägg en liten klick sirap på fatet under tårtan så glider den inte fram och tillbaka när du skär den.
Var noga med måtten när du bakar
Var noga med måtten när du bakar

Ingredienser

Var noga med måtten när du bakar. För att få ett bra resultat är det viktigt att det inbördes förhållandet mellan ingredienserna stämmer mängdmässigt.
Degen jäser bättre
Degen jäser bättre

Ingredienser

En gnutta socker i bröddegen gör att degen jäser bättre.
Två jäsningar ger ett saftigare bröd
Två jäsningar ger ett saftigare bröd

Ingredienser

Två jäsningar, först i degbunken och sedan på bakplåten, ger ett saftigare bröd.
Slät och blank glasyr
Slät och blank glasyr

Ingredienser

En slät och blank glasyr får du genom att blanda florsocker med lite varm mjölk.
Extra smak på chokladkakan
Extra smak på chokladkakan

Ingredienser

Byt ut en kopp strösocker mot en kopp Brun Farin Strö nästa gång du bakar chokladkaka. Det ger extra smak på kakan.
Så följer bitarna med!
Så följer bitarna med!

Ingredienser

Ska du servera en mjuk kaka med fyllning i mitten? Sikta då först ett tunt lager florsocker på det rena, torra serveringsfatet så följer bitarna enkelt med när du skär i kakan.

Etikettmaskinen

Etikettmaskinen

Mer inspiration hittar du på www.dansukker.se


 

Dansukker

Konsumentkontakt
Telefon: 020-74 02 00
Telefontid:   09.00 – 12.00 (måndagar)
konsumentkontakt@dansukker.se

 

Integritetspolicy
Legal Notice
Kundforum
;