Med Dansukker Syltsocker kan du enkelt göra din egen sylt.
Med Dansukker Syltsocker är det enkelt att lyckas med din hemgjorda sylt. Bären väljer du efter tillgång, tycke och smak. Här har du tre olika varianter på basrecept att utgå från, beroende på hur stor sats du vill göra och hur söt du vill ha din sylt.
2 liter bär (ca 1 kg)
1 kg Dansukker Syltsocker
Mindre sats sylt
500 g bär
3 dl Dansukker Syltsocker (300 g)
Mindre söt sylt
4 liter bär (ca 2 kg)
1 kg Dansukker Syltsocker
Obs! Här kan du behöva förlänga koktiden.
Skölj och rensa bären. Blanda bär (stora bär delas) och syltsocker i en gryta och koka i 3–10 minuter beroende på typen av bär. Sylten ska inte bli för fast, men inte heller för rinnig. Skumma väl och häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut och förvara svalt.
Istället för pärlsocker kan man använda Rörsocker Strö om man vill ha en något knäckig yta på bakverken.
Byt ut strösockret mot Brun Farin Strö eller Rörsocker Strö i sockerkakssmeten. Det blir både godare och ger en trevligare färg på kakan.
Muscovadorörsocker i bröd gör att brödet blir mer smakrikt och mustigare.
Istället för pärlsocker kan man använda Rörsocker Strö om man vill ha en något knäckig yta på bakverken.
Byt ut strösockret mot Brun Farin Strö eller Rörsocker Strö i sockerkakssmeten. Det blir både godare och ger en trevligare färg på kakan.
Muscovadorörsocker i bröd gör att brödet blir mer smakrikt och mustigare.
Du kan göra en stor kakdeg/smet och spara i kylen och baka dagligen för att på så sätt få nybakat varje dag. Gör t ex 3-dubbel muffinssmet och baka nya muffins i 3 dagar. Smeten håller i 3 dagar i kylskåp. Pepparkaksdeg kan du förvara i flera veckor i kylskåp. Likaså klenäter, degen är hållbar minst 1 vecka i kylskåp och inget är väl så gott som en helt nybakad, nästan varm, klenät.
Socker ger, förutom sötma och energi, också volym och textur i många livsmedel. Socker har också konserverande och fuktighetsbevarande egenskaper i t ex marmelad och bröd. Fruktsmaker i drycker och sylt framhävs och sockret hjälper till att bevara färgen på sylt och marmelad.
Ingredienser
Ingredienser
Du kan göra en stor kakdeg/smet och spara i kylen och baka dagligen för att på så sätt få nybakat varje dag. Gör t ex 3-dubbel muffinssmet och baka nya muffins i 3 dagar. Smeten håller i 3 dagar i kylskåp. Pepparkaksdeg kan du förvara i flera veckor i kylskåp. Likaså klenäter, degen är hållbar minst 1 vecka i kylskåp och inget är väl så gott som en helt nybakad, nästan varm, klenät.
Muscovadorörsocker i bröd gör att brödet blir mer smakrikt och mustigare.
Ingredienser
Byt ut strösockret mot Brun Farin Strö eller Rörsocker Strö i sockerkakssmeten. Det blir både godare och ger en trevligare färg på kakan.
Ingredienser
Istället för pärlsocker kan man använda Rörsocker Strö om man vill ha en något knäckig yta på bakverken.
Ingredienser
Ingredienser
Ingredienser
Du kan göra en stor kakdeg/smet och spara i kylen och baka dagligen för att på så sätt få nybakat varje dag. Gör t ex 3-dubbel muffinssmet och baka nya muffins i 3 dagar. Smeten håller i 3 dagar i kylskåp. Pepparkaksdeg kan du förvara i flera veckor i kylskåp. Likaså klenäter, degen är hållbar minst 1 vecka i kylskåp och inget är väl så gott som en helt nybakad, nästan varm, klenät.
Muscovadorörsocker i bröd gör att brödet blir mer smakrikt och mustigare.
Ingredienser
Byt ut strösockret mot Brun Farin Strö eller Rörsocker Strö i sockerkakssmeten. Det blir både godare och ger en trevligare färg på kakan.
Ingredienser
Istället för pärlsocker kan man använda Rörsocker Strö om man vill ha en något knäckig yta på bakverken.
Ingredienser
Ingredienser
Ingredienser
Du kan göra en stor kakdeg/smet och spara i kylen och baka dagligen för att på så sätt få nybakat varje dag. Gör t ex 3-dubbel muffinssmet och baka nya muffins i 3 dagar. Smeten håller i 3 dagar i kylskåp. Pepparkaksdeg kan du förvara i flera veckor i kylskåp. Likaså klenäter, degen är hållbar minst 1 vecka i kylskåp och inget är väl så gott som en helt nybakad, nästan varm, klenät.
Muscovadorörsocker i bröd gör att brödet blir mer smakrikt och mustigare.
Ingredienser
Byt ut strösockret mot Brun Farin Strö eller Rörsocker Strö i sockerkakssmeten. Det blir både godare och ger en trevligare färg på kakan.
Ingredienser
Istället för pärlsocker kan man använda Rörsocker Strö om man vill ha en något knäckig yta på bakverken.
Ingredienser
Ingredienser
Ingredienser
Du kan göra en stor kakdeg/smet och spara i kylen och baka dagligen för att på så sätt få nybakat varje dag. Gör t ex 3-dubbel muffinssmet och baka nya muffins i 3 dagar. Smeten håller i 3 dagar i kylskåp. Pepparkaksdeg kan du förvara i flera veckor i kylskåp. Likaså klenäter, degen är hållbar minst 1 vecka i kylskåp och inget är väl så gott som en helt nybakad, nästan varm, klenät.
Muscovadorörsocker i bröd gör att brödet blir mer smakrikt och mustigare.
Ingredienser
Byt ut strösockret mot Brun Farin Strö eller Rörsocker Strö i sockerkakssmeten. Det blir både godare och ger en trevligare färg på kakan.
Ingredienser
Istället för pärlsocker kan man använda Rörsocker Strö om man vill ha en något knäckig yta på bakverken.
Ingredienser
Du kan göra en stor kakdeg/smet och spara i kylen och baka dagligen för att på så sätt få nybakat varje dag. Gör t ex 3-dubbel muffinssmet och baka nya muffins i 3 dagar. Smeten håller i 3 dagar i kylskåp. Pepparkaksdeg kan du förvara i flera veckor i kylskåp. Likaså klenäter, degen är hållbar minst 1 vecka i kylskåp och inget är väl så gott som en helt nybakad, nästan varm, klenät.
Muscovadorörsocker i bröd gör att brödet blir mer smakrikt och mustigare.
Byt ut strösockret mot Brun Farin Strö eller Rörsocker Strö i sockerkakssmeten. Det blir både godare och ger en trevligare färg på kakan.
Istället för pärlsocker kan man använda Rörsocker Strö om man vill ha en något knäckig yta på bakverken.
Socker är en smaksättare och smakförhöjare som är överraskande, viktig och nyansrik. Prova några av våra övriga sockerprodukter tillsammans med dina favoritsmaker.
Ingredienser
Ingredienser
Du kan göra en stor kakdeg/smet och spara i kylen och baka dagligen för att på så sätt få nybakat varje dag. Gör t ex 3-dubbel muffinssmet och baka nya muffins i 3 dagar. Smeten håller i 3 dagar i kylskåp. Pepparkaksdeg kan du förvara i flera veckor i kylskåp. Likaså klenäter, degen är hållbar minst 1 vecka i kylskåp och inget är väl så gott som en helt nybakad, nästan varm, klenät.
Integritetspolicy