Med Dansukker Syltsocker kan du enkelt göra din egen sylt.
Med Dansukker Syltsocker är det enkelt att lyckas med din hemgjorda sylt. Bären väljer du efter tillgång, tycke och smak. Här har du tre olika varianter på basrecept att utgå från, beroende på hur stor sats du vill göra och hur söt du vill ha din sylt.
2 liter bär (ca 1 kg)
1 kg Dansukker Syltsocker
Mindre sats sylt
500 g bär
3 dl Dansukker Syltsocker (300 g)
Mindre söt sylt
4 liter bär (ca 2 kg)
1 kg Dansukker Syltsocker
Obs! Här kan du behöva förlänga koktiden.
Skölj och rensa bären. Blanda bär (stora bär delas) och syltsocker i en gryta och koka i 3–10 minuter beroende på typen av bär. Sylten ska inte bli för fast, men inte heller för rinnig. Skumma väl och häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut och förvara svalt.
Baka små dekorativa detaljer som får gästerna att känna sig extra välkomna. Vackert dekorerade pepparkakor i julgranen ger en trevlig juldoft i hemmet. Låt kreativiteten flöda både när du tar ut kakor i olika former och garnerar.
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Vispa samman florsocker, äggvita och ättiksprit till en fast, seg smet, helst med elvisp. Garnera pepparkakorna.
Dansukker Bitsocker och Rörsocker Bit
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Vispa samman ingredienserna till en fast, seg smet, helst med elvisp. Fyll i plastpåse och spritsa ut.
"Limma" ihop sockerbitarna med kristyr och bygg hus, slott, kyrkor, borgar osv.
1 äggvita
4 dl Dansukker Florsocker
2 krm ättiksprit
Tillbehör
Band
Bokmärken
Rör ihop ingredienserna till kristyren i en skål. Vispa glasyren slät och fast med elvisp. Forma hjärtan, rundlar osv. på ett bakplåtspapper. Tryck fast ett dubbelvikt band och lägg därefter på ett bokmärke. Låt torka.
Forma små lyktor av färdiggräddade pepparkakor. Sätt samman med kristyr.
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Vispa samman florsocker, äggvita och ättiksprit till en fast, seg smet, helst med elvisp. Limma ihop pepparkakslyktorna med kristyren.
Slå ett vackert band om en stapel hembakade julkakor och slå in i cellofan och du har en vacker, god och uppskattad present.
Pepparkakor
2 dl Dansukker Ljus Sirap
2 1/4 dl Dansukker Strösocker
200 g smör eller margarin
1 stort ägg
2 tsk malda nejlikor
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
8 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
Smält smör, socker och sirap. Rör tills det kallnat. Tillsätt ägget. Lös bikarbonaten i lite vatten och rör ned tillsammans med kryddorna. Tillsätt mjölet. Arbeta samman degen och låt vila över natten. Kavla ut degen tunt och tag ut figurer. Grädda i 200 °C i cirka 8 minuter.
Ingredienser
2 dl Dansukker Ljus Sirap
2 1/4 dl Dansukker Strösocker
200 g smör eller margarin
1 stort ägg
2 tsk malda nejlikor
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
cirka 8 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
Smält smör, socker och sirap. Rör tills det kallnat. Tillsätt ägget. Lös bikarbonaten i lite vatten och rör ned tillsammans med kryddorna. Tillsätt mjölet. Arbeta samman degen och låt vila över natten.
Ladda ned mall till pepparkakshuset här. För över husmallarna på tjock kartong eller kraftig plast. Sätt ugnen på 175 °C.
Kavla ut degen cirka 3 mm tjock på bakplåtspapper. Lägg mallarna på degen och skär ut de olika delarna. Tag bort överflödig deg. Tag eventuellt ut fönster, men det är enklare att spritsa kristyr för att markera fönster.
Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter för större delar, 5-7 minuter för mindre delar. Lägg mallarna ovanpå de bakade delarna och se så att måtten stämmer. Skär kanterna raka om det behövs.
När delarna kallnat sätts de samman med kristyr. Fäst samman huset för sig, taket för sig och skorstenen för sig. När kristyren stelnat på de olika delarna sätter man taket på huset och därefter "murar" man fast skorstenen.
Kristyr till pepparkakshus
1 äggvita
2 krm ättiksprit
3 1/2 - 4 dl Dansukker Florsocker
Vispa samman ingredienserna till en fast, seg smet med elvisp.
Använd kristyren till att sammanfoga och garnera pepparkakshuset.
Baka placeringskort av pepparkaksdeg och skriv gästens namn med kristyr. De blir dessutom en extra liten godbit efter maten!
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Vispa samman florsocker, äggvita och ättiksprit till en fast, seg smet, helst med elvisp. Fyll i plastpåse och spritsa ut gästernas namn på pepparkakorna.
Gör vackra servettringar av kristyr som blir ett sött inslag på det juldukade bordet.
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Rör ihop ingredienserna till kristyren i en skål. Vispa glasyren slät och fast med elvisp. Spritsa ut kransar på ett bakplåtspapper. Låt torka.
Klipp papperet i bitar i önskad storlek och vik till trekanter. Klipp ut hål i papperet så att det blir snöflingor. Stryk lim på ena sidan och doppa denna i strösocker. Stryk därefter lim på den andra sidan och doppa denna i strösocker. Låt torka innan du trär upphängningsband/garn i snöflingan.
Vitt papper
Lim
Dansukker Strösocker
Band till upphängning
Ett vackert snölandskap med söta rådjur blir ett annorlunda julpynt.
Häll strösocker i en låg, vid skål och gör olika högar så det bildas ett backigt snölandskap. Placera ut rådjur i "snön".
Eller varför inte pynta ditt landskap med tomtar, snögubbar och granar?
Låt fantasin flöda!
Baka små dekorativa detaljer som får gästerna att känna sig extra välkomna. Vackert dekorerade pepparkakor i julgranen ger en trevlig juldoft i hemmet. Låt kreativiteten flöda både när du tar ut kakor i olika former och garnerar.
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Vispa samman florsocker, äggvita och ättiksprit till en fast, seg smet, helst med elvisp. Garnera pepparkakorna.
Dansukker Bitsocker och Rörsocker Bit
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Vispa samman ingredienserna till en fast, seg smet, helst med elvisp. Fyll i plastpåse och spritsa ut.
"Limma" ihop sockerbitarna med kristyr och bygg hus, slott, kyrkor, borgar osv.
1 äggvita
4 dl Dansukker Florsocker
2 krm ättiksprit
Tillbehör
Band
Bokmärken
Rör ihop ingredienserna till kristyren i en skål. Vispa glasyren slät och fast med elvisp. Forma hjärtan, rundlar osv. på ett bakplåtspapper. Tryck fast ett dubbelvikt band och lägg därefter på ett bokmärke. Låt torka.
Forma små lyktor av färdiggräddade pepparkakor. Sätt samman med kristyr.
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Vispa samman florsocker, äggvita och ättiksprit till en fast, seg smet, helst med elvisp. Limma ihop pepparkakslyktorna med kristyren.
Slå ett vackert band om en stapel hembakade julkakor och slå in i cellofan och du har en vacker, god och uppskattad present.
Pepparkakor
2 dl Dansukker Ljus Sirap
2 1/4 dl Dansukker Strösocker
200 g smör eller margarin
1 stort ägg
2 tsk malda nejlikor
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
8 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
Smält smör, socker och sirap. Rör tills det kallnat. Tillsätt ägget. Lös bikarbonaten i lite vatten och rör ned tillsammans med kryddorna. Tillsätt mjölet. Arbeta samman degen och låt vila över natten. Kavla ut degen tunt och tag ut figurer. Grädda i 200 °C i cirka 8 minuter.
Ingredienser
2 dl Dansukker Ljus Sirap
2 1/4 dl Dansukker Strösocker
200 g smör eller margarin
1 stort ägg
2 tsk malda nejlikor
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
cirka 8 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
Smält smör, socker och sirap. Rör tills det kallnat. Tillsätt ägget. Lös bikarbonaten i lite vatten och rör ned tillsammans med kryddorna. Tillsätt mjölet. Arbeta samman degen och låt vila över natten.
Ladda ned mall till pepparkakshuset här. För över husmallarna på tjock kartong eller kraftig plast. Sätt ugnen på 175 °C.
Kavla ut degen cirka 3 mm tjock på bakplåtspapper. Lägg mallarna på degen och skär ut de olika delarna. Tag bort överflödig deg. Tag eventuellt ut fönster, men det är enklare att spritsa kristyr för att markera fönster.
Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter för större delar, 5-7 minuter för mindre delar. Lägg mallarna ovanpå de bakade delarna och se så att måtten stämmer. Skär kanterna raka om det behövs.
När delarna kallnat sätts de samman med kristyr. Fäst samman huset för sig, taket för sig och skorstenen för sig. När kristyren stelnat på de olika delarna sätter man taket på huset och därefter "murar" man fast skorstenen.
Kristyr till pepparkakshus
1 äggvita
2 krm ättiksprit
3 1/2 - 4 dl Dansukker Florsocker
Vispa samman ingredienserna till en fast, seg smet med elvisp.
Använd kristyren till att sammanfoga och garnera pepparkakshuset.
Baka placeringskort av pepparkaksdeg och skriv gästens namn med kristyr. De blir dessutom en extra liten godbit efter maten!
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Vispa samman florsocker, äggvita och ättiksprit till en fast, seg smet, helst med elvisp. Fyll i plastpåse och spritsa ut gästernas namn på pepparkakorna.
Gör vackra servettringar av kristyr som blir ett sött inslag på det juldukade bordet.
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Rör ihop ingredienserna till kristyren i en skål. Vispa glasyren slät och fast med elvisp. Spritsa ut kransar på ett bakplåtspapper. Låt torka.
Vitt papper
Lim
Dansukker Strösocker
Band till upphängning
Klipp papperet i bitar i önskad storlek och vik till trekanter. Klipp ut hål i papperet så att det blir snöflingor. Stryk lim på ena sidan och doppa denna i strösocker. Stryk därefter lim på den andra sidan och doppa denna i strösocker. Låt torka innan du trär upphängningsband/garn i snöflingan.
Ett vackert snölandskap med söta rådjur blir ett annorlunda julpynt.
Häll strösocker i en låg, vid skål och gör olika högar så det bildas ett backigt snölandskap. Placera ut rådjur i "snön".
Eller varför inte pynta ditt landskap med tomtar, snögubbar och granar?
Låt fantasin flöda!
1 kg potatis (kokt och skalad)
200 g Dansukker Strösocker
50 g smör
Lägg socker i en stekpanna och låt det smälta. Rör inte i sockret, då blir det klumpigt.
Lägg i smöret när sockret smält och lägg till sist i potatisarna.
Rör till potatisarna är gyllenbruna, cirka 20 minuter.
Ingredienser
1 kg syrliga äpplen
1/2 kg lök
2 1/2 dl äppelcidervinäger
3 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1/2 tsk cayennepeppar
1 msk malen ingefära
1 kryddmått malda nejlikor
1/2 kg hallon (djupfrysta, tinade)
Skala äpplena, ta bort kärnhusen och dela äpplena. Skala och hacka lökarna. Koka upp äppelcidervinäger, socker och kryddor. Lägg i äpplena och löken och koka under lock i 30 minuter. Rör om då och då så att det inte bränner fast. Tillsätt hallonen och koka i ytterligare 5 minuter. Häll över chutneyn i vackra, varma glasburkar och förslut. Förvara chutneyn kallt.
Socker ger, förutom sötma och energi, också volym och textur i många livsmedel. Socker har också konserverande och fuktighetsbevarande egenskaper i t ex marmelad och bröd. Fruktsmaker i drycker och sylt framhävs och sockret hjälper till att bevara färgen på sylt och marmelad.
Gör vackra servettringar av kristyr som blir ett sött inslag på det juldukade bordet.
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Rör ihop ingredienserna till kristyren i en skål. Vispa glasyren slät och fast med elvisp. Spritsa ut kransar på ett bakplåtspapper. Låt torka.
Baka placeringskort av pepparkaksdeg och skriv gästens namn med kristyr. De blir dessutom en extra liten godbit efter maten!
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Vispa samman florsocker, äggvita och ättiksprit till en fast, seg smet, helst med elvisp. Fyll i plastpåse och spritsa ut gästernas namn på pepparkakorna.
Slå ett vackert band om en stapel hembakade julkakor och slå in i cellofan och du har en vacker, god och uppskattad present.
Pepparkakor
2 dl Dansukker Ljus Sirap
2 1/4 dl Dansukker Strösocker
200 g smör eller margarin
1 stort ägg
2 tsk malda nejlikor
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
8 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
Smält smör, socker och sirap. Rör tills det kallnat. Tillsätt ägget. Lös bikarbonaten i lite vatten och rör ned tillsammans med kryddorna. Tillsätt mjölet. Arbeta samman degen och låt vila över natten. Kavla ut degen tunt och tag ut figurer. Grädda i 200 °C i cirka 8 minuter.
Ett vackert snölandskap med söta rådjur blir ett annorlunda julpynt.
Häll strösocker i en låg, vid skål och gör olika högar så det bildas ett backigt snölandskap. Placera ut rådjur i "snön".
Eller varför inte pynta ditt landskap med tomtar, snögubbar och granar?
Låt fantasin flöda!
Ingredienser
Baka små dekorativa detaljer som får gästerna att känna sig extra välkomna. Vackert dekorerade pepparkakor i julgranen ger en trevlig juldoft i hemmet. Låt kreativiteten flöda både när du tar ut kakor i olika former och garnerar.
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Vispa samman florsocker, äggvita och ättiksprit till en fast, seg smet, helst med elvisp. Garnera pepparkakorna.
Ingredienser
Ingredienser
1 kg syrliga äpplen
1/2 kg lök
2 1/2 dl äppelcidervinäger
3 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1/2 tsk cayennepeppar
1 msk malen ingefära
1 kryddmått malda nejlikor
1/2 kg hallon (djupfrysta, tinade)
Skala äpplena, ta bort kärnhusen och dela äpplena. Skala och hacka lökarna. Koka upp äppelcidervinäger, socker och kryddor. Lägg i äpplena och löken och koka under lock i 30 minuter. Rör om då och då så att det inte bränner fast. Tillsätt hallonen och koka i ytterligare 5 minuter. Häll över chutneyn i vackra, varma glasburkar och förslut. Förvara chutneyn kallt.
Ingredienser
Forma små lyktor av färdiggräddade pepparkakor. Sätt samman med kristyr.
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Vispa samman florsocker, äggvita och ättiksprit till en fast, seg smet, helst med elvisp. Limma ihop pepparkakslyktorna med kristyren.
Ingredienser
1 kg potatis (kokt och skalad)
200 g Dansukker Strösocker
50 g smör
Lägg socker i en stekpanna och låt det smälta. Rör inte i sockret, då blir det klumpigt.
Lägg i smöret när sockret smält och lägg till sist i potatisarna.
Rör till potatisarna är gyllenbruna, cirka 20 minuter.
Ingredienser
Dansukker Bitsocker och Rörsocker Bit
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Vispa samman ingredienserna till en fast, seg smet, helst med elvisp. Fyll i plastpåse och spritsa ut.
"Limma" ihop sockerbitarna med kristyr och bygg hus, slott, kyrkor, borgar osv.
Ingredienser
1 äggvita
4 dl Dansukker Florsocker
2 krm ättiksprit
Tillbehör
Band
Bokmärken
Rör ihop ingredienserna till kristyren i en skål. Vispa glasyren slät och fast med elvisp. Forma hjärtan, rundlar osv. på ett bakplåtspapper. Tryck fast ett dubbelvikt band och lägg därefter på ett bokmärke. Låt torka.
Ingredienser
Ingredienser
2 dl Dansukker Ljus Sirap
2 1/4 dl Dansukker Strösocker
200 g smör eller margarin
1 stort ägg
2 tsk malda nejlikor
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
cirka 8 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
Smält smör, socker och sirap. Rör tills det kallnat. Tillsätt ägget. Lös bikarbonaten i lite vatten och rör ned tillsammans med kryddorna. Tillsätt mjölet. Arbeta samman degen och låt vila över natten.
Ladda ned mall till pepparkakshuset här. För över husmallarna på tjock kartong eller kraftig plast. Sätt ugnen på 175 °C.
Kavla ut degen cirka 3 mm tjock på bakplåtspapper. Lägg mallarna på degen och skär ut de olika delarna. Tag bort överflödig deg. Tag eventuellt ut fönster, men det är enklare att spritsa kristyr för att markera fönster.
Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter för större delar, 5-7 minuter för mindre delar. Lägg mallarna ovanpå de bakade delarna och se så att måtten stämmer. Skär kanterna raka om det behövs.
När delarna kallnat sätts de samman med kristyr. Fäst samman huset för sig, taket för sig och skorstenen för sig. När kristyren stelnat på de olika delarna sätter man taket på huset och därefter "murar" man fast skorstenen.
Kristyr till pepparkakshus
1 äggvita
2 krm ättiksprit
3 1/2 - 4 dl Dansukker Florsocker
Vispa samman ingredienserna till en fast, seg smet med elvisp.
Använd kristyren till att sammanfoga och garnera pepparkakshuset.
Ingredienser
Vitt papper
Lim
Dansukker Strösocker
Band till upphängning
Klipp papperet i bitar i önskad storlek och vik till trekanter. Klipp ut hål i papperet så att det blir snöflingor. Stryk lim på ena sidan och doppa denna i strösocker. Stryk därefter lim på den andra sidan och doppa denna i strösocker. Låt torka innan du trär upphängningsband/garn i snöflingan.
Gör vackra servettringar av kristyr som blir ett sött inslag på det juldukade bordet.
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Rör ihop ingredienserna till kristyren i en skål. Vispa glasyren slät och fast med elvisp. Spritsa ut kransar på ett bakplåtspapper. Låt torka.
Baka placeringskort av pepparkaksdeg och skriv gästens namn med kristyr. De blir dessutom en extra liten godbit efter maten!
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Vispa samman florsocker, äggvita och ättiksprit till en fast, seg smet, helst med elvisp. Fyll i plastpåse och spritsa ut gästernas namn på pepparkakorna.
Slå ett vackert band om en stapel hembakade julkakor och slå in i cellofan och du har en vacker, god och uppskattad present.
Pepparkakor
2 dl Dansukker Ljus Sirap
2 1/4 dl Dansukker Strösocker
200 g smör eller margarin
1 stort ägg
2 tsk malda nejlikor
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
8 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
Smält smör, socker och sirap. Rör tills det kallnat. Tillsätt ägget. Lös bikarbonaten i lite vatten och rör ned tillsammans med kryddorna. Tillsätt mjölet. Arbeta samman degen och låt vila över natten. Kavla ut degen tunt och tag ut figurer. Grädda i 200 °C i cirka 8 minuter.
Ett vackert snölandskap med söta rådjur blir ett annorlunda julpynt.
Häll strösocker i en låg, vid skål och gör olika högar så det bildas ett backigt snölandskap. Placera ut rådjur i "snön".
Eller varför inte pynta ditt landskap med tomtar, snögubbar och granar?
Låt fantasin flöda!
Ingredienser
Baka små dekorativa detaljer som får gästerna att känna sig extra välkomna. Vackert dekorerade pepparkakor i julgranen ger en trevlig juldoft i hemmet. Låt kreativiteten flöda både när du tar ut kakor i olika former och garnerar.
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Vispa samman florsocker, äggvita och ättiksprit till en fast, seg smet, helst med elvisp. Garnera pepparkakorna.
Ingredienser
Ingredienser
1 kg syrliga äpplen
1/2 kg lök
2 1/2 dl äppelcidervinäger
3 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1/2 tsk cayennepeppar
1 msk malen ingefära
1 kryddmått malda nejlikor
1/2 kg hallon (djupfrysta, tinade)
Skala äpplena, ta bort kärnhusen och dela äpplena. Skala och hacka lökarna. Koka upp äppelcidervinäger, socker och kryddor. Lägg i äpplena och löken och koka under lock i 30 minuter. Rör om då och då så att det inte bränner fast. Tillsätt hallonen och koka i ytterligare 5 minuter. Häll över chutneyn i vackra, varma glasburkar och förslut. Förvara chutneyn kallt.
Ingredienser
Forma små lyktor av färdiggräddade pepparkakor. Sätt samman med kristyr.
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Vispa samman florsocker, äggvita och ättiksprit till en fast, seg smet, helst med elvisp. Limma ihop pepparkakslyktorna med kristyren.
Ingredienser
1 kg potatis (kokt och skalad)
200 g Dansukker Strösocker
50 g smör
Lägg socker i en stekpanna och låt det smälta. Rör inte i sockret, då blir det klumpigt.
Lägg i smöret när sockret smält och lägg till sist i potatisarna.
Rör till potatisarna är gyllenbruna, cirka 20 minuter.
Ingredienser
Dansukker Bitsocker och Rörsocker Bit
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Vispa samman ingredienserna till en fast, seg smet, helst med elvisp. Fyll i plastpåse och spritsa ut.
"Limma" ihop sockerbitarna med kristyr och bygg hus, slott, kyrkor, borgar osv.
Ingredienser
1 äggvita
4 dl Dansukker Florsocker
2 krm ättiksprit
Tillbehör
Band
Bokmärken
Rör ihop ingredienserna till kristyren i en skål. Vispa glasyren slät och fast med elvisp. Forma hjärtan, rundlar osv. på ett bakplåtspapper. Tryck fast ett dubbelvikt band och lägg därefter på ett bokmärke. Låt torka.
Ingredienser
Ingredienser
2 dl Dansukker Ljus Sirap
2 1/4 dl Dansukker Strösocker
200 g smör eller margarin
1 stort ägg
2 tsk malda nejlikor
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
cirka 8 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
Smält smör, socker och sirap. Rör tills det kallnat. Tillsätt ägget. Lös bikarbonaten i lite vatten och rör ned tillsammans med kryddorna. Tillsätt mjölet. Arbeta samman degen och låt vila över natten.
Ladda ned mall till pepparkakshuset här. För över husmallarna på tjock kartong eller kraftig plast. Sätt ugnen på 175 °C.
Kavla ut degen cirka 3 mm tjock på bakplåtspapper. Lägg mallarna på degen och skär ut de olika delarna. Tag bort överflödig deg. Tag eventuellt ut fönster, men det är enklare att spritsa kristyr för att markera fönster.
Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter för större delar, 5-7 minuter för mindre delar. Lägg mallarna ovanpå de bakade delarna och se så att måtten stämmer. Skär kanterna raka om det behövs.
När delarna kallnat sätts de samman med kristyr. Fäst samman huset för sig, taket för sig och skorstenen för sig. När kristyren stelnat på de olika delarna sätter man taket på huset och därefter "murar" man fast skorstenen.
Kristyr till pepparkakshus
1 äggvita
2 krm ättiksprit
3 1/2 - 4 dl Dansukker Florsocker
Vispa samman ingredienserna till en fast, seg smet med elvisp.
Använd kristyren till att sammanfoga och garnera pepparkakshuset.
Ingredienser
Vitt papper
Lim
Dansukker Strösocker
Band till upphängning
Klipp papperet i bitar i önskad storlek och vik till trekanter. Klipp ut hål i papperet så att det blir snöflingor. Stryk lim på ena sidan och doppa denna i strösocker. Stryk därefter lim på den andra sidan och doppa denna i strösocker. Låt torka innan du trär upphängningsband/garn i snöflingan.
Gör vackra servettringar av kristyr som blir ett sött inslag på det juldukade bordet.
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Rör ihop ingredienserna till kristyren i en skål. Vispa glasyren slät och fast med elvisp. Spritsa ut kransar på ett bakplåtspapper. Låt torka.
Baka placeringskort av pepparkaksdeg och skriv gästens namn med kristyr. De blir dessutom en extra liten godbit efter maten!
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Vispa samman florsocker, äggvita och ättiksprit till en fast, seg smet, helst med elvisp. Fyll i plastpåse och spritsa ut gästernas namn på pepparkakorna.
Slå ett vackert band om en stapel hembakade julkakor och slå in i cellofan och du har en vacker, god och uppskattad present.
Pepparkakor
2 dl Dansukker Ljus Sirap
2 1/4 dl Dansukker Strösocker
200 g smör eller margarin
1 stort ägg
2 tsk malda nejlikor
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
8 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
Smält smör, socker och sirap. Rör tills det kallnat. Tillsätt ägget. Lös bikarbonaten i lite vatten och rör ned tillsammans med kryddorna. Tillsätt mjölet. Arbeta samman degen och låt vila över natten. Kavla ut degen tunt och tag ut figurer. Grädda i 200 °C i cirka 8 minuter.
Ett vackert snölandskap med söta rådjur blir ett annorlunda julpynt.
Häll strösocker i en låg, vid skål och gör olika högar så det bildas ett backigt snölandskap. Placera ut rådjur i "snön".
Eller varför inte pynta ditt landskap med tomtar, snögubbar och granar?
Låt fantasin flöda!
Ingredienser
Baka små dekorativa detaljer som får gästerna att känna sig extra välkomna. Vackert dekorerade pepparkakor i julgranen ger en trevlig juldoft i hemmet. Låt kreativiteten flöda både när du tar ut kakor i olika former och garnerar.
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Vispa samman florsocker, äggvita och ättiksprit till en fast, seg smet, helst med elvisp. Garnera pepparkakorna.
Ingredienser
Ingredienser
1 kg syrliga äpplen
1/2 kg lök
2 1/2 dl äppelcidervinäger
3 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1/2 tsk cayennepeppar
1 msk malen ingefära
1 kryddmått malda nejlikor
1/2 kg hallon (djupfrysta, tinade)
Skala äpplena, ta bort kärnhusen och dela äpplena. Skala och hacka lökarna. Koka upp äppelcidervinäger, socker och kryddor. Lägg i äpplena och löken och koka under lock i 30 minuter. Rör om då och då så att det inte bränner fast. Tillsätt hallonen och koka i ytterligare 5 minuter. Häll över chutneyn i vackra, varma glasburkar och förslut. Förvara chutneyn kallt.
Ingredienser
Forma små lyktor av färdiggräddade pepparkakor. Sätt samman med kristyr.
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Vispa samman florsocker, äggvita och ättiksprit till en fast, seg smet, helst med elvisp. Limma ihop pepparkakslyktorna med kristyren.
Ingredienser
1 kg potatis (kokt och skalad)
200 g Dansukker Strösocker
50 g smör
Lägg socker i en stekpanna och låt det smälta. Rör inte i sockret, då blir det klumpigt.
Lägg i smöret när sockret smält och lägg till sist i potatisarna.
Rör till potatisarna är gyllenbruna, cirka 20 minuter.
Ingredienser
Dansukker Bitsocker och Rörsocker Bit
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Vispa samman ingredienserna till en fast, seg smet, helst med elvisp. Fyll i plastpåse och spritsa ut.
"Limma" ihop sockerbitarna med kristyr och bygg hus, slott, kyrkor, borgar osv.
Ingredienser
1 äggvita
4 dl Dansukker Florsocker
2 krm ättiksprit
Tillbehör
Band
Bokmärken
Rör ihop ingredienserna till kristyren i en skål. Vispa glasyren slät och fast med elvisp. Forma hjärtan, rundlar osv. på ett bakplåtspapper. Tryck fast ett dubbelvikt band och lägg därefter på ett bokmärke. Låt torka.
Ingredienser
Ingredienser
2 dl Dansukker Ljus Sirap
2 1/4 dl Dansukker Strösocker
200 g smör eller margarin
1 stort ägg
2 tsk malda nejlikor
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
cirka 8 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
Smält smör, socker och sirap. Rör tills det kallnat. Tillsätt ägget. Lös bikarbonaten i lite vatten och rör ned tillsammans med kryddorna. Tillsätt mjölet. Arbeta samman degen och låt vila över natten.
Ladda ned mall till pepparkakshuset här. För över husmallarna på tjock kartong eller kraftig plast. Sätt ugnen på 175 °C.
Kavla ut degen cirka 3 mm tjock på bakplåtspapper. Lägg mallarna på degen och skär ut de olika delarna. Tag bort överflödig deg. Tag eventuellt ut fönster, men det är enklare att spritsa kristyr för att markera fönster.
Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter för större delar, 5-7 minuter för mindre delar. Lägg mallarna ovanpå de bakade delarna och se så att måtten stämmer. Skär kanterna raka om det behövs.
När delarna kallnat sätts de samman med kristyr. Fäst samman huset för sig, taket för sig och skorstenen för sig. När kristyren stelnat på de olika delarna sätter man taket på huset och därefter "murar" man fast skorstenen.
Kristyr till pepparkakshus
1 äggvita
2 krm ättiksprit
3 1/2 - 4 dl Dansukker Florsocker
Vispa samman ingredienserna till en fast, seg smet med elvisp.
Använd kristyren till att sammanfoga och garnera pepparkakshuset.
Ingredienser
Vitt papper
Lim
Dansukker Strösocker
Band till upphängning
Klipp papperet i bitar i önskad storlek och vik till trekanter. Klipp ut hål i papperet så att det blir snöflingor. Stryk lim på ena sidan och doppa denna i strösocker. Stryk därefter lim på den andra sidan och doppa denna i strösocker. Låt torka innan du trär upphängningsband/garn i snöflingan.
Gör vackra servettringar av kristyr som blir ett sött inslag på det juldukade bordet.
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Rör ihop ingredienserna till kristyren i en skål. Vispa glasyren slät och fast med elvisp. Spritsa ut kransar på ett bakplåtspapper. Låt torka.
Baka placeringskort av pepparkaksdeg och skriv gästens namn med kristyr. De blir dessutom en extra liten godbit efter maten!
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Vispa samman florsocker, äggvita och ättiksprit till en fast, seg smet, helst med elvisp. Fyll i plastpåse och spritsa ut gästernas namn på pepparkakorna.
Slå ett vackert band om en stapel hembakade julkakor och slå in i cellofan och du har en vacker, god och uppskattad present.
Pepparkakor
2 dl Dansukker Ljus Sirap
2 1/4 dl Dansukker Strösocker
200 g smör eller margarin
1 stort ägg
2 tsk malda nejlikor
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
8 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
Smält smör, socker och sirap. Rör tills det kallnat. Tillsätt ägget. Lös bikarbonaten i lite vatten och rör ned tillsammans med kryddorna. Tillsätt mjölet. Arbeta samman degen och låt vila över natten. Kavla ut degen tunt och tag ut figurer. Grädda i 200 °C i cirka 8 minuter.
Ett vackert snölandskap med söta rådjur blir ett annorlunda julpynt.
Häll strösocker i en låg, vid skål och gör olika högar så det bildas ett backigt snölandskap. Placera ut rådjur i "snön".
Eller varför inte pynta ditt landskap med tomtar, snögubbar och granar?
Låt fantasin flöda!
Ingredienser
Baka små dekorativa detaljer som får gästerna att känna sig extra välkomna. Vackert dekorerade pepparkakor i julgranen ger en trevlig juldoft i hemmet. Låt kreativiteten flöda både när du tar ut kakor i olika former och garnerar.
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Vispa samman florsocker, äggvita och ättiksprit till en fast, seg smet, helst med elvisp. Garnera pepparkakorna.
Ingredienser
Ingredienser
1 kg syrliga äpplen
1/2 kg lök
2 1/2 dl äppelcidervinäger
3 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1/2 tsk cayennepeppar
1 msk malen ingefära
1 kryddmått malda nejlikor
1/2 kg hallon (djupfrysta, tinade)
Skala äpplena, ta bort kärnhusen och dela äpplena. Skala och hacka lökarna. Koka upp äppelcidervinäger, socker och kryddor. Lägg i äpplena och löken och koka under lock i 30 minuter. Rör om då och då så att det inte bränner fast. Tillsätt hallonen och koka i ytterligare 5 minuter. Häll över chutneyn i vackra, varma glasburkar och förslut. Förvara chutneyn kallt.
Ingredienser
Forma små lyktor av färdiggräddade pepparkakor. Sätt samman med kristyr.
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Vispa samman florsocker, äggvita och ättiksprit till en fast, seg smet, helst med elvisp. Limma ihop pepparkakslyktorna med kristyren.
Ingredienser
1 kg potatis (kokt och skalad)
200 g Dansukker Strösocker
50 g smör
Lägg socker i en stekpanna och låt det smälta. Rör inte i sockret, då blir det klumpigt.
Lägg i smöret när sockret smält och lägg till sist i potatisarna.
Rör till potatisarna är gyllenbruna, cirka 20 minuter.
Ingredienser
Dansukker Bitsocker och Rörsocker Bit
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Vispa samman ingredienserna till en fast, seg smet, helst med elvisp. Fyll i plastpåse och spritsa ut.
"Limma" ihop sockerbitarna med kristyr och bygg hus, slott, kyrkor, borgar osv.
Ingredienser
1 äggvita
4 dl Dansukker Florsocker
2 krm ättiksprit
Tillbehör
Band
Bokmärken
Rör ihop ingredienserna till kristyren i en skål. Vispa glasyren slät och fast med elvisp. Forma hjärtan, rundlar osv. på ett bakplåtspapper. Tryck fast ett dubbelvikt band och lägg därefter på ett bokmärke. Låt torka.
Ingredienser
Ingredienser
2 dl Dansukker Ljus Sirap
2 1/4 dl Dansukker Strösocker
200 g smör eller margarin
1 stort ägg
2 tsk malda nejlikor
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
cirka 8 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
Smält smör, socker och sirap. Rör tills det kallnat. Tillsätt ägget. Lös bikarbonaten i lite vatten och rör ned tillsammans med kryddorna. Tillsätt mjölet. Arbeta samman degen och låt vila över natten.
Ladda ned mall till pepparkakshuset här. För över husmallarna på tjock kartong eller kraftig plast. Sätt ugnen på 175 °C.
Kavla ut degen cirka 3 mm tjock på bakplåtspapper. Lägg mallarna på degen och skär ut de olika delarna. Tag bort överflödig deg. Tag eventuellt ut fönster, men det är enklare att spritsa kristyr för att markera fönster.
Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter för större delar, 5-7 minuter för mindre delar. Lägg mallarna ovanpå de bakade delarna och se så att måtten stämmer. Skär kanterna raka om det behövs.
När delarna kallnat sätts de samman med kristyr. Fäst samman huset för sig, taket för sig och skorstenen för sig. När kristyren stelnat på de olika delarna sätter man taket på huset och därefter "murar" man fast skorstenen.
Kristyr till pepparkakshus
1 äggvita
2 krm ättiksprit
3 1/2 - 4 dl Dansukker Florsocker
Vispa samman ingredienserna till en fast, seg smet med elvisp.
Använd kristyren till att sammanfoga och garnera pepparkakshuset.
Ingredienser
Vitt papper
Lim
Dansukker Strösocker
Band till upphängning
Klipp papperet i bitar i önskad storlek och vik till trekanter. Klipp ut hål i papperet så att det blir snöflingor. Stryk lim på ena sidan och doppa denna i strösocker. Stryk därefter lim på den andra sidan och doppa denna i strösocker. Låt torka innan du trär upphängningsband/garn i snöflingan.
1 kg potatis (kokt och skalad)
200 g Dansukker Strösocker
50 g smör
Lägg socker i en stekpanna och låt det smälta. Rör inte i sockret, då blir det klumpigt.
Lägg i smöret när sockret smält och lägg till sist i potatisarna.
Rör till potatisarna är gyllenbruna, cirka 20 minuter.
Dansukker Bitsocker och Rörsocker Bit
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Vispa samman ingredienserna till en fast, seg smet, helst med elvisp. Fyll i plastpåse och spritsa ut.
"Limma" ihop sockerbitarna med kristyr och bygg hus, slott, kyrkor, borgar osv.
1 äggvita
4 dl Dansukker Florsocker
2 krm ättiksprit
Tillbehör
Band
Bokmärken
Rör ihop ingredienserna till kristyren i en skål. Vispa glasyren slät och fast med elvisp. Forma hjärtan, rundlar osv. på ett bakplåtspapper. Tryck fast ett dubbelvikt band och lägg därefter på ett bokmärke. Låt torka.
Ingredienser
2 dl Dansukker Ljus Sirap
2 1/4 dl Dansukker Strösocker
200 g smör eller margarin
1 stort ägg
2 tsk malda nejlikor
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
cirka 8 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
Smält smör, socker och sirap. Rör tills det kallnat. Tillsätt ägget. Lös bikarbonaten i lite vatten och rör ned tillsammans med kryddorna. Tillsätt mjölet. Arbeta samman degen och låt vila över natten.
Ladda ned mall till pepparkakshuset här. För över husmallarna på tjock kartong eller kraftig plast. Sätt ugnen på 175 °C.
Kavla ut degen cirka 3 mm tjock på bakplåtspapper. Lägg mallarna på degen och skär ut de olika delarna. Tag bort överflödig deg. Tag eventuellt ut fönster, men det är enklare att spritsa kristyr för att markera fönster.
Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter för större delar, 5-7 minuter för mindre delar. Lägg mallarna ovanpå de bakade delarna och se så att måtten stämmer. Skär kanterna raka om det behövs.
När delarna kallnat sätts de samman med kristyr. Fäst samman huset för sig, taket för sig och skorstenen för sig. När kristyren stelnat på de olika delarna sätter man taket på huset och därefter "murar" man fast skorstenen.
Kristyr till pepparkakshus
1 äggvita
2 krm ättiksprit
3 1/2 - 4 dl Dansukker Florsocker
Vispa samman ingredienserna till en fast, seg smet med elvisp.
Använd kristyren till att sammanfoga och garnera pepparkakshuset.
Vitt papper
Lim
Dansukker Strösocker
Band till upphängning
Klipp papperet i bitar i önskad storlek och vik till trekanter. Klipp ut hål i papperet så att det blir snöflingor. Stryk lim på ena sidan och doppa denna i strösocker. Stryk därefter lim på den andra sidan och doppa denna i strösocker. Låt torka innan du trär upphängningsband/garn i snöflingan.
Forma små lyktor av färdiggräddade pepparkakor. Sätt samman med kristyr.
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Vispa samman florsocker, äggvita och ättiksprit till en fast, seg smet, helst med elvisp. Limma ihop pepparkakslyktorna med kristyren.
Ingredienser
1 kg syrliga äpplen
1/2 kg lök
2 1/2 dl äppelcidervinäger
3 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1/2 tsk cayennepeppar
1 msk malen ingefära
1 kryddmått malda nejlikor
1/2 kg hallon (djupfrysta, tinade)
Skala äpplena, ta bort kärnhusen och dela äpplena. Skala och hacka lökarna. Koka upp äppelcidervinäger, socker och kryddor. Lägg i äpplena och löken och koka under lock i 30 minuter. Rör om då och då så att det inte bränner fast. Tillsätt hallonen och koka i ytterligare 5 minuter. Häll över chutneyn i vackra, varma glasburkar och förslut. Förvara chutneyn kallt.
Baka små dekorativa detaljer som får gästerna att känna sig extra välkomna. Vackert dekorerade pepparkakor i julgranen ger en trevlig juldoft i hemmet. Låt kreativiteten flöda både när du tar ut kakor i olika former och garnerar.
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Vispa samman florsocker, äggvita och ättiksprit till en fast, seg smet, helst med elvisp. Garnera pepparkakorna.
Ett vackert snölandskap med söta rådjur blir ett annorlunda julpynt.
Häll strösocker i en låg, vid skål och gör olika högar så det bildas ett backigt snölandskap. Placera ut rådjur i "snön".
Eller varför inte pynta ditt landskap med tomtar, snögubbar och granar?
Låt fantasin flöda!
Slå ett vackert band om en stapel hembakade julkakor och slå in i cellofan och du har en vacker, god och uppskattad present.
Pepparkakor
2 dl Dansukker Ljus Sirap
2 1/4 dl Dansukker Strösocker
200 g smör eller margarin
1 stort ägg
2 tsk malda nejlikor
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
8 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
Smält smör, socker och sirap. Rör tills det kallnat. Tillsätt ägget. Lös bikarbonaten i lite vatten och rör ned tillsammans med kryddorna. Tillsätt mjölet. Arbeta samman degen och låt vila över natten. Kavla ut degen tunt och tag ut figurer. Grädda i 200 °C i cirka 8 minuter.
Baka placeringskort av pepparkaksdeg och skriv gästens namn med kristyr. De blir dessutom en extra liten godbit efter maten!
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Vispa samman florsocker, äggvita och ättiksprit till en fast, seg smet, helst med elvisp. Fyll i plastpåse och spritsa ut gästernas namn på pepparkakorna.
Gör vackra servettringar av kristyr som blir ett sött inslag på det juldukade bordet.
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Rör ihop ingredienserna till kristyren i en skål. Vispa glasyren slät och fast med elvisp. Spritsa ut kransar på ett bakplåtspapper. Låt torka.
Socker är en smaksättare och smakförhöjare som är överraskande, viktig och nyansrik. Prova några av våra övriga sockerprodukter tillsammans med dina favoritsmaker.
Gör vackra servettringar av kristyr som blir ett sött inslag på det juldukade bordet.
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Rör ihop ingredienserna till kristyren i en skål. Vispa glasyren slät och fast med elvisp. Spritsa ut kransar på ett bakplåtspapper. Låt torka.
Baka placeringskort av pepparkaksdeg och skriv gästens namn med kristyr. De blir dessutom en extra liten godbit efter maten!
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Vispa samman florsocker, äggvita och ättiksprit till en fast, seg smet, helst med elvisp. Fyll i plastpåse och spritsa ut gästernas namn på pepparkakorna.
Slå ett vackert band om en stapel hembakade julkakor och slå in i cellofan och du har en vacker, god och uppskattad present.
Pepparkakor
2 dl Dansukker Ljus Sirap
2 1/4 dl Dansukker Strösocker
200 g smör eller margarin
1 stort ägg
2 tsk malda nejlikor
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
8 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
Smält smör, socker och sirap. Rör tills det kallnat. Tillsätt ägget. Lös bikarbonaten i lite vatten och rör ned tillsammans med kryddorna. Tillsätt mjölet. Arbeta samman degen och låt vila över natten. Kavla ut degen tunt och tag ut figurer. Grädda i 200 °C i cirka 8 minuter.
Ett vackert snölandskap med söta rådjur blir ett annorlunda julpynt.
Häll strösocker i en låg, vid skål och gör olika högar så det bildas ett backigt snölandskap. Placera ut rådjur i "snön".
Eller varför inte pynta ditt landskap med tomtar, snögubbar och granar?
Låt fantasin flöda!
Ingredienser
Baka små dekorativa detaljer som får gästerna att känna sig extra välkomna. Vackert dekorerade pepparkakor i julgranen ger en trevlig juldoft i hemmet. Låt kreativiteten flöda både när du tar ut kakor i olika former och garnerar.
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Vispa samman florsocker, äggvita och ättiksprit till en fast, seg smet, helst med elvisp. Garnera pepparkakorna.
Ingredienser
Ingredienser
1 kg syrliga äpplen
1/2 kg lök
2 1/2 dl äppelcidervinäger
3 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1/2 tsk cayennepeppar
1 msk malen ingefära
1 kryddmått malda nejlikor
1/2 kg hallon (djupfrysta, tinade)
Skala äpplena, ta bort kärnhusen och dela äpplena. Skala och hacka lökarna. Koka upp äppelcidervinäger, socker och kryddor. Lägg i äpplena och löken och koka under lock i 30 minuter. Rör om då och då så att det inte bränner fast. Tillsätt hallonen och koka i ytterligare 5 minuter. Häll över chutneyn i vackra, varma glasburkar och förslut. Förvara chutneyn kallt.
Ingredienser
Forma små lyktor av färdiggräddade pepparkakor. Sätt samman med kristyr.
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Vispa samman florsocker, äggvita och ättiksprit till en fast, seg smet, helst med elvisp. Limma ihop pepparkakslyktorna med kristyren.
Ingredienser
1 kg potatis (kokt och skalad)
200 g Dansukker Strösocker
50 g smör
Lägg socker i en stekpanna och låt det smälta. Rör inte i sockret, då blir det klumpigt.
Lägg i smöret när sockret smält och lägg till sist i potatisarna.
Rör till potatisarna är gyllenbruna, cirka 20 minuter.
Ingredienser
Dansukker Bitsocker och Rörsocker Bit
Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Vispa samman ingredienserna till en fast, seg smet, helst med elvisp. Fyll i plastpåse och spritsa ut.
"Limma" ihop sockerbitarna med kristyr och bygg hus, slott, kyrkor, borgar osv.
Ingredienser
1 äggvita
4 dl Dansukker Florsocker
2 krm ättiksprit
Tillbehör
Band
Bokmärken
Rör ihop ingredienserna till kristyren i en skål. Vispa glasyren slät och fast med elvisp. Forma hjärtan, rundlar osv. på ett bakplåtspapper. Tryck fast ett dubbelvikt band och lägg därefter på ett bokmärke. Låt torka.
Integritetspolicy