Kladdkaka i långpanna med inkokta clementiner

Kladdkaka i långpanna med inkokta clementiner är riktigt smarrigt. Gör din kladdkaka i långpanna för enkelhetens skull och smaksätt med clementiner.

20 portioner

Betyg (67 st)

Sätt betyg

Ingredienser

8 ägg
12 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 tsk salt
3 dl kakao
6 dl mjöl
400 g smält smör

Tillbehör
10 clementiner
5 dl Dansukker Vit Sirap
3 dl vatten
3 kanelstänger
9 stjärnanis
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Vispad grädde 

Instruktioner

Rör ägg och socker poröst. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner i smörblandningen. Tillsätt det smälta smöret. Häll upp i långpanna med smort bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter i 175 °C. Skala clementinerna noga, dra bort så mycket av det vita som möjligt. Dela clementinerna i klyftor. Blanda vit sirap, vatten och kryddor i en gryta och koka upp. Lägg i clementinerna och stäng av värmen på plattan men låt grytan stå kvar tills det kallnat. Servera kakan med clementinerna och lite vispad grädde.

Vill du inte ha clementiner till kakan, kan du lyxa till den med kokostosca

600 gram kokosflingor
5 dl Dansukker Strösocker
3 dl Dansukker Ljus Sirap
5 dl vispgrädde
200 gram margarin

Blanda samman ingredienserna till toscan i en kastrull och sjud under omrörning i 5 minuter. Bre smeten på kakan efter 25 minuter och grädda i ytterligare 10 minuter. Låt svalna innan kakan skärs i rutor. Lägg rutorna i en burk med papper mellan varje lager. Rutorna går utmärkt att frysa.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?