Ingredienser
Skal
2 1/2 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
3 msk Dansukker Florsocker
1 äggula
Rabarbergelé
7 hg rabarber i 2 cm stora bitar
2 dl vatten
3 dl Dansukker Gelésocker Multi
Vaniljkräm
6 äggulor
1 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 dl grädde
2 msk potatismjöl
Garnering
rostad, flagad mandel
Instruktioner
Arbeta samman vetemjöl, margarin, florsocker och äggula ,ingredienserna till skalet, och låt vila i kylskåp i 1 timme. Sätt ugnen på 175 °C.
Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Klä formen med degen. Nagga. Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt kallna.
Sjud rabarbern och vattnet i en rostfri kastrull tills rabarbern är mjuk. Tillsätt gelésockret och koka i 30 sekunder. När rabarberblandningen börjar stelna hälls den i skalet.
När rabarberblandningen börjar stelna hälls den i skalet.
Vispa samman allt till krämen, utom vaniljsockret, i en kastrull och sjud tills det tjocknat. Låt kallna. Tillsätt vaniljsockret. Bred krämen över rabarbern.
Strö över den rostade mandeln. Ställ rabarberpajen kallt till serveringen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Bjud på frasiga våfflor
Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.
Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.