Vaniljsocker

Vaniljsocker är ett finmalet socker som blandats med vaniljarom (6,4%).

Vaniljaromen i Dansukker Vaniljsocker är en blandning av naturidentisk vaniljarom som utvinns ur granved (lignin) och vanilj som utvinns ur vaniljstänger från vaniljorkidén, bourbonvanilj. De små svarta prickarna som syns i sockret när man öppnar paketet kommer från vaniljorkidéns fröbalja, ett kännetecken på äkta vanilj.

Vaniljsocker är en utmärkt smaksättare i kakor och desserter och har en framträdande, god smak av vanilj.

Produkten innehåller stärkelse (maltodextrin) för att undvika klumpbildning.

Innehåller inte: ethylvanillin, som är en helt syntestiskt framställd vaniljarom.

Mått och vikt: Vaniljsocker
1 dl = ca 60 g
1 msk = ca 10 g
1 tsk = ca 3 g

Tips
-Då Dansukker Vaniljsocker har en tydlig och kraftig vaniljsmak rekommenderar vi högst 1–2 tsk Vaniljsocker för 4 portioner. Önskas mer sötma, tillsätt Florsocker.

Näringsvärde per 100 g

Energi 1625 kJ/388 kcal
Fett 0 g
- varav mättat fett 0 g
Kolhydrat 96 g
- varav sockerarter 92 g
Protein 0 g
Salt 0 g


Ingredienser: Socker från sockerbetor, vaniljarom 6,4% (vanillin och äkta vanilj) maltodextrin, potatisstärkelse.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.