Ekologiska produkter

Dansukker Ekologiska produkter

Våra ekologiska sockerprodukter har odlats utan kemiska bekämpningsmedel och handelsgödsel. Växtnäringen kommer från stallgödsel och andra gödselmedel som är tillåtna i ekologisk odling. I Sverige märks ekologiska produkter med KRAV. Krav är det organ som utvecklar regler för ekologisk odling och förädling och kontrollerar att dessa följs.

I vårt ekologiska sortiment finns Ekologiskt Rörsocker Fairtrade, Ekologiskt Syltsocker, Ekologiskt Florsocker, Ekologiskt Bitsocker, Ekologiskt Strösocker och Ekologisk Ljus Sirap.


Ekologiska recept
Här nedan finner du recept med våra ekologiska produkter. Laga till något helt ekologiskt och smarrigt. I många fall kan du välja ekologiska ingredienser till hela receptet i din butik.


Biscotti

Biscotti

Cirka 40 stycken
Ingredienser

1 1/2 dl grovhackad mandel
100 g smör
1 1/2 dl Dansukker Ekologiskt Florsocker
1 citron, rivet skal
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

 


Sätt ugnen på 200°.

Rör smör och florsocker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda ner de övriga ingredienserna. Rulla ut degen till längder på en plåt klädd med bakplåtspapper.

Grädda biscottina mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Skär längderna i 3–4 cm långa bitar. Grädda biscottibitarna i 200° i ytterligare 6 minuter med snittytorna uppåt. Vänd därefter på dem och grädda dem lika länge med den andra snittytan uppåt, så att de blir spröda.

Förvara biscotti i en burk med tättslutande lock.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Chokladdryck med kolasmak

Chokladdryck med kolasmak

4 koppar
Ingredienser

2 msk Dansukker Ekologiskt Rörsocker Fairtrade
2 msk Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
1 tsk smör
50 g mörk choklad, 70% kakaohalt
8 dl mjölk

Garnering
glass
Dansukker Ekologisk Ljus Sirap


Smält rörsocker och sirap i en kastrull på spisen. Tillsätt matfettet och fräs utan att det bränns. Bryt chokladen i bitar och rör i. Häll på mjölken och värm. Häll upp i koppar och lägg på en klick glass och ringla över sirapen.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Ekologisk tomatmarmelad

Ekologisk tomatmarmelad

cirka 1 liter
Ingredienser

1 kg ekologiska tomater
1/2 kg Dansukker Ekologiskt Syltsocker
2 rosmarinkvistar
2 ekologiska citroner, saft och skal


Skålla och skala tomaterna. Ta bort blomfästet och kärnorna. Skär tomatköttet i små bitar. Blanda tomatkött, syltsocker samt rosmarin och rivet skal och citronsaft. Koka i 5 minuter. Ta grytan från värmen och skumma noga. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Pistagetryffel

Pistagetryffel

cirka 35 stycken
Ingredienser

1 ekologisk apelsin
1 dl vispgrädde
75 g osaltat smör
3/4 dl Dansukker Ekologiskt Florsocker
200 g ljus choklad
150 g ljus choklad att doppa tryffeln i
100 g pistagemandel


Skölj apelsinen noga och riv skalet fint. Blanda vispgrädde, smör och florsocker i en kastrull och koka upp. Bryt chokladen i små bitar och rör ner i gräddblandningen, rör tills chokladen smält. Blanda i apelsinskalet. Ställ i kylskåp tills tryffelsmeten stelnat. Rulla kulor som läggs på en tallrik som ställs i frysen i 30 minuter. Hacka pistagemandlarna fint. Smält chokladen över vattenbad. Doppa tryfflarna i chokladen och därefter i pistagehacket. Ställ på folie tills de torkat. Förvaras svalt.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Yankee Apples

Yankee Apples

Ingredienser

4-6 äpplen
2 msk smör
1 tsk mald kanel
1/2 dl Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
1- 1 1/2 dl crème fraiche
50 g hackade valnötter
1/2 dl Dansukker Ekologisk Ljus Sirap


Skala, klyfta och kärna ur äpplena. Smält matfett, kanel och sirap i en stekpanna och stek äppleklyftorna precis mjuka. Fördela äpplena på assietter. Lägg en klick crème fraiche ovanpå. Ringla över lite sirap och strö över valnötterna. Servera genast.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Abacate

Abacate

2 glas
Ingredienser

1 avocado
saft av 1/2 citron eller lime
2 msk Dansukker Ekologiskt Florsocker
3 dl naturell yoghurt
1 dl mjölk


Skär fruktköttet från avocadon i stora bitar och mixa det väl med citron, florsocker, yoghurt och mjölk. Servera abacaten i skål och ät den med sked till frukost eller brunch eller servera den i glas som mellanmål. Om du vill dricka abacaten med sugrör kan du ta lite mindre yoghurt och lite mera mjölk.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Blåbärskaka med äpple

Blåbärskaka med äpple

cirka 10 bitar
Ingredienser

2 ägg
1 1/2 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker Fairtrade
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
3/4 dl hett vatten
2 äpplen

Garnering
2 dl blåbär
3 msk Dansukker Ekologiskt Rörsocker Fairtrade
1/2 tsk kanel


Vispa äggen och rörsockret pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten. Tillsätt vattnet. Skala och klyfta äpplena och lägg dem i smeten. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Strö blåbären uppe på kakan. Blanda rörsocker med kanel och strö det över blåbären. Grädda kakan mitt i ugnen i 200 °C i cirka 40 minuter. Servera med vaniljsås eller glass.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Kanelkaffe

Kanelkaffe

4 koppar
Ingredienser

6 dl starkt kaffe
2 tsk mald kanel
2 dl het mjölk
8 bitar Dansukker Ekologiskt Bitsocker


Häll kanelen i bryggtratten tillsammans med kaffebönorna och brygg därefter ett riktigt starkt och gott kaffe.

Lägg 2 bitar socker i varje kopp. Häll på kaffet och mjölken. Njut!

Receptet är framtaget av

Dansukker