Champagnesorbet

10 portioner
Champagnesorbet
Betyg: (55 st)

Ingredienser

Sorbet
2 gelatinblad
2 1/2 dl Dansukker Florsocker
1 1/2 dl vatten
5 dl mousserande vin

Hallonsås
1 dl hallon, frysta
2 dl Dansukker Florsocker
100 g vit choklad, hackad


Sorbet
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Lös upp florsockret i vattnet och låt koka upp, ta av plattan och krama ur och tillsätt gelatinbladen under omrörning.
Blanda ner det mousserande vinet och häll upp i tio små formar.
Täck med aluminiumfolie och stick ner skeden. Ställ i frysen.

Hallonsås
Koka upp de frysta hallonen, låt svalna.
Blanda hallonen med florsockret och tryck genom en finmaskig sil.
Servera champagnesorbeten med hallonsåsen och hackad vit choklad.

Receptet är framtaget av

Dansukker