Enkel jordgubbsdessert

Enkel jordgubbsdessert
Betyg: (40 st)

Ingredienser

1 liter jordgubbar
1 lime, gärna obesprutad
1 citron
3/4 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
1/4 dl finhackad mynta
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk Dansukker Vaniljsocker
1 dl crème fraiche
1 stort kexchoklad

Garnering
myntablad


Skölj jordgubbarna. Ta bort blomfästena och skär dem i bitar. Skölj limen noga och riv skalet fint. Pressa ur saften ur limen och citronen. Blanda safterna, skalet och myntan med sockret i en skål. Vänd ner jordgubbarna i marinaden och ställ i kylskåp i 1 timme. Vispa grädden med vaniljsockret fast. Rör crème fraichen mjuk och blanda ner i grädden. Hacka kexchokladet i bitar. Varva jordgubbar, kexchoklad och grädde i glas.

Receptet är framtaget av

Dansukker