Ingredienser
50 g jäst
1/2 liter fingervarmt vatten
1/2 dl Dansukker Fibrex
125 g mager kesella
1 tsk salt
1/2 dl Dansukker Brödsirap
1/2 dl Dansukker Farinsocker
1 (cirka 100 gram) äpple
1 dl (50 gram) torkade tranbär
1 tsk anis
1 tsk fänkål
1 liter rågsikt
cirka 5 dl vetemjöl
Instruktioner
Smula jästen i en skål. Häll på vattnet och fibrex och rör tills jästen löst sig. Tillsätt kesella, salt, sirap och farinsocker. Skala äpplet och riv det. Tillsätt det rivna äpplet och tranbären samt kryddorna. Arbeta in rågsikten i degvätskan och därefter vetemjöl till degen släpper skålens kanter. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i två lika stora delar som formas till två limpor. Lägg limporna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 45 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 °C i cirka 30 minuter. Pensla de nygräddade limporna med kallt vatten. Lägg på galler och låt svalna under duk. Limporna går utmärkt att frysa.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!
Bjud på frasiga våfflor
Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.