Kumminkransar

24 stycken

Betyg (7 st)

Sätt betyg

Ingredienser

50 g jäst för söta degar
100 g margarin
5 dl vatten
1/2 dl Dansukker Brödsirap
1 tsk salt
1 dl sesamfrön
1 dl krossat bovete
3 dl riven Västerbottensost
1 msk mald kummin
cirka 13 dl rågsikt

Pensling
1 ägg
hel kummin
flingsalt

Instruktioner

Smula jästen i en skål. Smält margarinet i en kastrull på spisen. Tillsätt vattnet och värm till 37 °C. Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt sirap, salt, sesamfrön, ost och kummin. Arbeta därefter in mjölet tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i två lika stora bitar som formas till längder. Skär varje längd i 12 bitar och rulla ut varje bit till en längd cirka 60 cm lång. Vik varje längd dubbel och vrid den innan den formas till en krans. Lägg kransarna på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter.

Pensla kransarna med uppvispat ägg och strö på kummin och flingsalt. Grädda mitt i ugnen i 250 °C i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullar

Kanelbullens dag – Vilken kanelbulle är du?

Det bästa med hembakat är att det blir unikt och personligt. Inget smakar bättre än något du gjort själv med kärlek. Så börja med vårt grundrecept, välj svenskt socker och låt fantasin styra. Forma, baka och njut – ha en härlig kanelbulle!

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!