Marängbakelse

Marängbakelse med bärfyllning. Forma dina maränger till hjärtan och lägg ett lager bärfyllning mellan tre spröda maränger. Riktigt smarrig efterrätt.

PT1H

1,5 timme

Betyg (26 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Maräng
3 äggvitor (100 ml)
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1/2 krm ättiksprit

Fyllning
200 g färska eller frysta bär
1 dl vispgrädde
100 g kesella
1 msk Dansukker Gelésocker Multi
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Garnering
1 msk Dansukker Florsocker
frukt eller bär

Instruktioner

Sätt ugnen på 100 °C. Rita hjärtan, tre till varje bakelse, cirka 10 cm höga på baksidan av ett bakplåtspapper. Smöra och mjöla markeringarna. Vispa äggvitor, ättiksprit och hälften av sockret vitt och pösigt. Vänd försiktigt i resten av sockret. Bred eller spritsa ut smet i de smorda och mjölade markeringarna. Resterande smet kan bara klickas ut till vanliga maränger. (Kan t ex användas till marängsviss). Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter. Låt svalna på galler. Vispa grädde, gelésocker och vaniljsocker fast. Rör ner bären och kesellan i grädden. Lägg fyllningen mellan marängerna precis före serveringen (Om man vill göra bakelserna i förväg, kan man pensla marängerna med smält choklad så att de inte blöts upp av fyllningen. Väljer man vit choklad syns den inte.) Garnera bakelserna med lite frukt eller bär som pudras med florsocker.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.