Ingredienser
Muscovadoglass
1 1/2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 msk Dansukker Glykossirap
1 dl Dansukker Ljust eller Mörkt Muscovadorörsocker
5 äggulor
Mandel i rom
400 g sötmandel
50 g pistagemandel
1 dl vit rom
2 dl vatten
5 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
Instruktioner
Vispa samman äggulor och muscovadorörsocker. Koka upp grädde, mjölk och glykossirap. Vispa ner äggsmeten i den heta mjölkblandningen. Sila blandningen genom en tätmaskig sil. Låt smeten svalna innan den körs i glassmaskinen eller ställs in i frysen. Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen minst 5 timmar och rör om då och då.
Skålla och skala mandeln. Lägg mandlarna i en glasburk.
Blanda muscovadorörsocker och vatten i en gryta och sjud tills sockret smält. Låt muscovadosåsen svalna. Tillsätt rom. Häll lagen över mandlarna. Låt stå minst en vecka. Servera till glassen.
Om du använder Mörkt Muscovadorörsocker får du en kraftigare lakritsbetonad smak på glassen än om du använder Ljust Muscovadorörsocker.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!
Bjud på frasiga våfflor
Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.